Svenska
Blog
Valkampanjerna har kretsat kring rädslor

Valkampanjerna har kretsat kring rädslor

Skrivet av ica den 2 september 2018 kl 11:59

Snart ska man promenera till valurnorna och göra sin medborgerliga och demokratiska plikt. Jag är fortfarande osäker på vilket parti som ska få min värdefulla röst, men den dimman hoppas jag lätta snart. Jag har dock tänkt på hur valkampanjerna och debatterna hittills har förts. Oavsett utgång i riksdagsvalet 2018 så har valkampanjerna kretsat kring rädslor.

S är rädda för SD och för att förlora makten, M är rädda för SD och för att S ska få behålla makten, MP är rädda för SD och klimatförändringar, V är rädda för SD och arbetsgivare, KD är inte så rädda för SD men är desto mer rädda för att åka ur riksdagen, L är rädda för SD och ryssen, C är rädda för SD och importerade gurkor, Fi är rädda för män och sunt förnuft och SD är rädda för muslimer och invandringen.

Alla partiledare, inklusive deras partisympatisörer, verkar totalt livrädda, och att orientera sig genom detta kaos är inte helt lätt. Till sist handlar det nog om vad man som väljare är rädd för. Finns det något parti som vill lagföra mot heltäckningsmattor, råttor och iPhone? I så fall har ni min röst.

HQ