Svenska
Blog
Ett spel att deppa till

Ett spel att deppa till

Skrivet av ica den 18 oktober 2010 kl 23:47

När man, som jag, nyligen har blivit dumpad (eller gjort slut) så tänker man ofta väldigt mycket på hur orättvist livet är. En sak som de flesta gör är att de letar upp riktigt deprimerande låtar som handlar om olycklig kärlek och sedan gräver man ner sig ännu djupare i depressionens svarta hål.

Av någon konstig anledning vill man se sorgliga filmer, lyssna på sorgliga låtar och spela sorgliga spel. Man vill vara ledsen och tycka synd om sig själv, antar jag.

Det finns säkert miljontals låtar som handlar om olycklig kärlek och säkert nästan lika många filmer om samma ämne. MEN, finns det något riktigt sorgligt spel som kan fungera när man vill bli ännu mer deprimerad? Finns det något svar på Titanic inom spelvärlden? Ja, det finns det faktiskt.

Heavy Rain fungerar ypperligt om man är lite deprimerad och vill förstärka denna vidriga känsla en aning. Stämningen är mörk, musiken är ödslig och omgivningarna är kalla. Storyn är väldigt deprimerande och man kan nästan anta att personerna bakom spelet var nydumpade, hela bunten.

Så, om ni vill deppa ner er ordentligt utan att lägga ifrån er handkontrollen så är Heavy Rain spelet ni ska nyttja.

HQ