Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Nokia X5

Nokia X5

Skrivet av ifongard den 18 juli 2018 kl 20:23
This post is tagged as: Nokia, mobil, android

Nokia fortsätter att släppa nya mobiler, men likt X6 är nya X5 endast tillgänglig i Kina.

Som namnet antyder ligger den lite under X6 i sina specifikationer. Processorn är en MediaTek Helio P60, mängden RAM är 3 eller 4 GB och det inbyggda minnet ligger på 32 eller 64 GB. Skärmen är 5,9 tum med 720x1520 pixlar. Den har som många andra nya mobiler en notch.
Dubbla kameror på baksidan med 13 och 5 megapixlar och en med 8 megapixlar på framsidan. Batteriet ligger på 3060 mAh och mobilen släpps med Android 8.1.

Jag har inte sett några försäljningssiffror hur mycket Nokia säljer i Kina, men det är ju klart en stor marknad. Nokias varumärke har aldrig varit så stort i USA och i Europa blir det många små marknader så det blir mer jobb om man ska släppa en mobil där. Denna mobilen har lite för låga specifikationer för att vara intressant men X6 ser jag som intressant, om den släpps här och priset ligger på en bra nivå.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Trump, Putin och en 3310 i guld

Trump, Putin och en 3310 i guld

Skrivet av ifongard den 12 juli 2018 kl 20:07
This post is tagged as: guldmobil

Snart ska Trump och Putin träffas i Helsingfors och för att fira så har det bolaget Caviar gjort en Nokia 3310 (den moderna versionen) i 24 karat guld. På baksidan finns Trump och Putins silhuetter och ett litet plakat för att minnas datum och plats för mötet. Mobilen går loss på motsvarande 23000 kr, betydligt mer än en vanlig 3310 alltså.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Sony Xperia XA2 Plus

Sony Xperia XA2 Plus

Skrivet av ifongard den 11 juli 2018 kl 17:33
This post is tagged as: Sony, android, mobil

Likt förra året, då XA1 modellerna släpptes, visade Sony i år först upp XA2 och XA2 Ultra, som är deras mellanprismobiler, i början av året. Sen på sommaren kom en Plus modell. Nu har de offentliggjort XA2 Plus.

Den har samma processor Snapdragon 630 som övriga XA2, men mängden RAM har höjts till 4 eller 6 GB. Skärmen är på 6 tum i 18:9 format och detta borde bekräfta att Sony helt gått över till 18:9 formatet som så många andra. Mobilen är rätt så lika i storlek som Nokia 7 Plus, fast tjockare med 9,6 mm. Batteriet ligger på 3580 mAh så batteritiden bör kunna bli riktigt bra.

XA2 Ultra kostade fyra tusen när den släpptes, så Plus bör få ungefär samma pris eller lite längre om man tänker logistik. Dock gör inte företag alltid det så det kan hända att de tar ett högre pris. Inga officiella uppgifter verkar finnas ännu.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Min Pebble 2 börjar gå sönder

Min Pebble 2 börjar gå sönder

Skrivet av ifongard den 4 juli 2018 kl 21:02
This post is tagged as: Pebble, Smartklocka

Idag så sprack gummit runt en knapp på min Pebble 2 SE. Riktigt trist då jag planerade att använda den minst ett år till, förmodligen längre. Har haft klockan i drygt ett och ett halvt år. Det går ju så klart att fortsätta använda den, men vattentätheten är ju borta och det dröjer nog inte så länge innan hela knappen ramlar av.

Har läst om andra som har haft samma problem så det kom väl inte som någon större överraskning. Får se om det går att laga på något smidigt sätt. Annars blir det väl att börja leta efter en ersättare. Xiaomi Amazfit Bip är nog den starkaste kandidaten i nuläget med ett rätt så lågt pris och bra batteritid.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Blackview P10000 Pro

Blackview P10000 Pro

Skrivet av ifongard den 15 juni 2018 kl 20:20
This post is tagged as: mobil, android

Min nuvarande mobil, Moto Z, har ju inte speciellt bra batteritid, så därför tänker jag att nästa mobil ska ha riktigt bra.

Det finns ju en hel del mobiler nuförtiden med 4000-5000 mAh batteri som borde räcka rätt så länge. Men det finns en mobil som slår dem alla: Blackview P10000 Pro med 11000 mAh!

Blackview är ju inte direkt något känt märke här i Sverige eller resten an västvärlden heller. Det finns inte så mycket information att hitta annat än på Blackviews hemsida. Men nu har sidan Notebookcheck gjort en recension.

Mobilen är rätt stor med en skärm på 6 tum. Men det som sticker ut är tjockleken på 1,5 cm (nästan tre gånger så mycket som Moto Z) och vikten på nästan 300 gram (mer än dubbelt mot Moto Z). Ganska avskräckande siffror alltså.

Hur är det då med batteritiden? Jo i deras batteriettest som kör surf över wifi så klarar den nästan 36 timmar. Moto Z fick under 7 timmar i det testet. Moto Z Play som är känd för bra batteri fick strax under 14 timmar. Men jag tror inte det blir något köp ändå.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus