Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
BlackBerry Key2 LE

BlackBerry Key2 LE

Skrivet av ifongard den 31 augusti 2018 kl 16:56
This post is tagged as: blackberry, android, mobil

IFA mässan pågår för fullt och även BlackBerry har valt att visa upp en ny mobil med fysiskt tangentbord, Key2 LE.

Det är en billigare version av Key2 som kom tidigare i år. Den påminner mycket i utseende men har lite enklare hårdvara och finns i tre färger.

Processorn är en Snapdragon 636, mängden RAM är 4 GB och det inbyggda minnet är 32 eller 64 GB. Den har dubbla kameror på 13 respektive 5 megapixlar och batteriet ligger på 3000 mAh.

Priset ligger på 399 euro mot uppåt 600 euro för vanliga Key2. Jag har alltid varit svag för mobiler med fysiska tangentbord, även om det var länge sen jag använde någon, så jag känner mig lite lockad. Samtidigt så kan man få mycket kraftfullare mobiler för samma pris och skärmen är kanske i minsta laget om man ska surfa eller kolla på film.

Facebook
TwitterReddit
Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3

Skrivet av ifongard den 30 augusti 2018 kl 22:00
This post is tagged as: Sony, mobil, android

Idag har Sony visat upp sitt nya flaggskepp, Xperia XZ3.

Faktum är att det är en ganska stor förändring mot XZ2 om man tittar tillbaka på hur Sony haft det tidigare, åtminstone om man ser på skärmen.

Skärmen en OLED, vilket är första gången för en Sonymobil, på 6 tum och den har högre upplösning, 1440*2880, jämfört med vad Sonys mobiler brukar ha (undantaget de med 4K skärm såklart). Skärmen är också mer avrundad längs kanterna.

Processor, minne och kamera är annars samma som XZ2. Batteriet är lite större och mobilen kommer släppas med Android 9 Pie redan från start.

Det ser ut att vara en trevlig mobil, och hade den kommit i vintras/våras hade den nog hjälpt Sony rejält att sälja fler mobiler. Men nu finns OnePlus 6 och Xiaomi Pocophone F1 som har samma processor och mer minne för mindre pengar än XZ3. Så det känns som det fortfarande är mest Sony-fans som kommer köpa den, om nu inte operatörerna tar in den på bred front och ger ett bra pris.

Facebook
TwitterReddit
Moto Z3

Moto Z3

Skrivet av ifongard den 18 augusti 2018 kl 17:08
This post is tagged as: mobil, Motorola, moto mod

Motorola visade upp nya Moto Z3 för ett par veckor sedan. Likt de andra mobilerna i Z-serien stödjer den Moto mods.

Fysiskt är den väldigt lik Z3 Play, med lika stor skärm, 6 tum, och samma tjocklek, 6,8 mm. Höjd och bredd är styrt av modsens storlek och kan därför inte ändras mycket.

Tittar man vad som driver mobilen är det en Snapdragon 835, alltså förra årets chipp och inte årets. Det är samma som sitter i Z2 Force. Mobilen är dessutom exlusiv till Verizon så frågan är om den kommer till USA.

Nästa fråga är om det kommer komma en till Z3, t ex Force, som kör med Snapdragon 845 och släpps utanför USA eller om Motorola håller på att överge Z-serien och gör ett svagt avslut på detta sättet.

Jag är inte så speciellt sugen på Z3 Play som jag tycker är allt för dyr, man kan få en Z2 Force som är mycket kraftfullare för mindre pengar. Så troligtvis blir det att överge Z-serien och skrota de mods jag har. Men det är klart, mycket kan hända innan jag ska köpa mobil nästa gång.

Facebook
TwitterReddit
Nokia X5

Nokia X5

Skrivet av ifongard den 18 juli 2018 kl 20:23
This post is tagged as: Nokia, mobil, android

Nokia fortsätter att släppa nya mobiler, men likt X6 är nya X5 endast tillgänglig i Kina.

Som namnet antyder ligger den lite under X6 i sina specifikationer. Processorn är en MediaTek Helio P60, mängden RAM är 3 eller 4 GB och det inbyggda minnet ligger på 32 eller 64 GB. Skärmen är 5,9 tum med 720x1520 pixlar. Den har som många andra nya mobiler en notch.
Dubbla kameror på baksidan med 13 och 5 megapixlar och en med 8 megapixlar på framsidan. Batteriet ligger på 3060 mAh och mobilen släpps med Android 8.1.

Jag har inte sett några försäljningssiffror hur mycket Nokia säljer i Kina, men det är ju klart en stor marknad. Nokias varumärke har aldrig varit så stort i USA och i Europa blir det många små marknader så det blir mer jobb om man ska släppa en mobil där. Denna mobilen har lite för låga specifikationer för att vara intressant men X6 ser jag som intressant, om den släpps här och priset ligger på en bra nivå.

Facebook
TwitterReddit
Trump, Putin och en 3310 i guld

Trump, Putin och en 3310 i guld

Skrivet av ifongard den 12 juli 2018 kl 20:07
This post is tagged as: guldmobil

Snart ska Trump och Putin träffas i Helsingfors och för att fira så har det bolaget Caviar gjort en Nokia 3310 (den moderna versionen) i 24 karat guld. På baksidan finns Trump och Putins silhuetter och ett litet plakat för att minnas datum och plats för mötet. Mobilen går loss på motsvarande 23000 kr, betydligt mer än en vanlig 3310 alltså.

Facebook
TwitterReddit