Svenska
Blog
Nokias mobiler på MWC 2018

Nokias mobiler på MWC 2018

Skrivet av ifongard den 27 februari 2018 kl 14:44

Nokia har visat upp några nya mobiler på MWC.

De fortsätter temat med att återuppliva gamla modellnamn och denna gången är det 8110 som fått komma tillbaka. 8110 blev känd genom filmen Matrix och har en lucka framför tangentbordet som man skjuter nedåt. Inte så intressant för de flesta och jag undrar om de som är gamla nog att minnas 8110 kommer ha något intresse av att köpa denna.

Nokia 7 Plus är deras första mobil med 18:9 format på skärmen. Den har rejält tilltaget batteri på 3800 mAh och kör det lite billigare chipet Snapdragon 660. Den kommer kosta runt 400 euro när den släpps och är en mobil jag skulle kunna tänka mig (även om jag inte planerar köpa en ny mobil i vår). Prestandan ser ut att ligga lite över Snapdragon 820 (som min nuvarande mobil har) och batteritiden kan säkert vara den dubbla. Att Nokia dessutom är snabba med uppdateringar är en till fördel.

Nokia 8 Sirocco är det nya flaggskeppet, men frågan är hur länge. Sirocco var en påkostad mobil från Nokia med dyra material och det är väl lite det man vill lyfta fram här. Mobilen kostar lite mer än Nokia 8 från förra året trots liknande specifikationer.
8 Sirocco kör på förra årets toppchip, Snapdragon 835, vilket ju tyder på att det kommer ett flaggskepp med Snapdragon 845 senare i år. Den har 6 GB RAM och 128 GB minne. Som de flesta andra tillverkar har de gått mot mindre ramar runt skärmen. De är inte riktigt lika små som på Samsung Galaxy S8 men det är stor skillnad mot Nokia 8 från förra året.

Nokias mobiler har Android One, vilket innebär att de får uppdateringar i minst två år och inga förändringar har gjorts i operativsystemet.

HQ