Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (164)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, och som ni antagligen märkt kom denna del av Spelmusikfredag upp senare än brukligt. Anledningen till det är att jag under denna vecka samt hela denna dagen jobbat hårt med C-uppsatsen. Så egentligen inget nytt under solen så att säga, då mitt liv den senaste tiden kretsat nästan uteslutande kring denna uppsats.

Nåja, nu är det dags för lite spelmusik! Avengers: Endgame-trailern släpptes som ni antagligen redan vet vid det här laget (annars skulle jag gärna låna den sten som ni legat under, känns som att den skulle passa väl för mig under de kommande veckorna). Har väl inte så mycket att säga om själva trailern, mer än att den fungerade som inspiration och fick mig att söka mig till soundtracket till Insomniacs eminenta speltolkning av Spider-Man.

Jag har dock inte grävt mig så djupt ned i spelets soundtrack, av den enkla och dessvärre dystra anledningen att jag inte kommit så långt i spelet. Så för att undvika eventuella spoilers (både från titlarna, men även musiken i sig), så valde jag helt enkelt den låt som kommer först i soundtracket, vilket råkar vara spellåten "Spider-Man". Låten är visserligen ganska enkel, men redan från den första tonen så levererar den en ordentlig superhjälte-känsla och känns dessutom perfekt som en låt tillägnad Spider-Man.

Spider-Man (John Paesano)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (164)

Facebook
TwitterReddit

Spelmusikfredag (163)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, och även jag har en C-uppsats ständigt närvarande så känns det ändå påtagligt när det blir helg i och med att jag sedan ett par månader extraknäckt som läxhjälpare, vilket jag först nu inser att jag inte skrivit en rad om det. Trots att det är min första riktiga erfarenhet av arbetslivet. Nåja, det har dessvärre inte blivit så mycket aktivitet som jag hoppats på, då den senaste tiden har mycket tid fokuserat på antingen nämnda C-uppsats eller på att städa och rensa ur i mitt rum då jag har så fasanfullt mycket saker som bara samlar damm.

Men! Nu är det spelmusik som gäller, för det är ju trots allt Spelmusikfredag. Är ändå lite imponerad över att jag lyckats varit så frekvent med denna bloggserie, om jag får säga det själv. Det har inte blivit så mycket westerntema i den här serien, mestadels för att min erfarenhet av spel förlagda i den vilda västern är ganska liten. Call of Juarez: Bound in Blood är nog det enda western-spelet som jag verkligen har spelat (som jag kan komma på nu), och det är enligt mig ett riktigt underskattat spel.

Soundtracket ur spelet är en av de saker som jag diggar med spelet, i synnerhet spelets "Main Theme". Det är visserligen en ganska klassisk western-känsla över hela tiden, men kompositören Pawel Blaszczak har helt klart gjort ett riktigt bra jobb med denna låt som inte bara har en perfekt western-känsla över sig, men som också lyckas fånga kärnan i spelets berättelse.

Main Theme (Pawel Blaszczak)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (163)

Facebook
TwitterReddit

Spelmusikfredag (162)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, men inte vilken fredag som helst då det nämligen är Black Friday. Eller Black Weekend. Eller Black Week. Jag har fan ingen aning längre då jag konstant blivit spammad om denna rea via mail och reklam så pass till den grad att jag nästan lessnat helt och hållet på Black Friday-jippot. Nåja, några fynd vart det ändå, men nog om det. Nu är det ju dags för lite spelmusik!

Just idag kände jag verkligen för en riktigt avslappnande låt, och en sådan låt som jag gillar riktigt mycket är "Spikeroog" från The Witcher 3. Titeln syftar till en av öarna som utgör Skellige-öarna, och även om jag inte direkt får en vikingakänsla ur denna låt så är den fortfarande oerhört atmosfärisk. Myskänslan blir påtaglig redan från första sekund, och jag fullkomligt älskar atmosfären i denna spellåt. Så slut ögonen för en stund, försök glöm bort Black Friday-spammet i inkorgen och bara försvinn till en magisk plats med denna låt i bakgrunden. Det är min fredagsrekommendation.

Spikeroog (Mikolai Stroinski)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (162)

Facebook
TwitterReddit

Jeremy Soules The Northerner Diaries är magiskt

This post is tagged as: Jeremy Soule, The Northerner Diaries, Musik, Soundtrack, Recension

De senaste sex veckorna har min bloggaktivitet endast bestått av spelmusik, så nu när jag äntligen skriver ett inlägg utanför den bloggserien så borde det rimligtvis handla om något annat, exempelvis om Black Friday, mina tidiga tankar från Battlefield V, några rader om Spider-Man eller kanske äntligen vad jag tycker om Kingdom Come: Deliverance. Eller?

Nej, det blir musik även denna gång, och även sådan som har en viss koppling till spelmusik. Det är nämligen så att Jeremy Soule, som komponerat musik till bland annat The Elder Scrolls-spelen, släppt ett eget album sedan en tid tillbaka som går under titeln "The Northerner Diaries". Jag lyssnade på detta album för ett tag sedan, just på grund av Soules tidigare verk samt att detta album verkade inspirerad av den fornnordiska mytologin, vilket såklart innebär att jag är på direkt.

Jag diggar verkligen The Northener Diaries, då låtarna som Jeremy Soule komponerat inte bara dryper av fornnordisk atmosfär, utan även är oerhört magiska att lyssna. Jag har säkert lyssnat på albumet i sin helhet 3 gånger, och emellanåt dyker enstaka låtar upp i spellista som jag sätter på när jag pluggar eller bara vill slappna av och försvinna in i en annan värld.

Just det är något som Jeremy Soule visat att han är en mästare på genom musiken i exempelvis Oblivion och Skyrim, och hans Northerner-projekt är inget undantag. Musiken är härligt atmosfärisk, och när jag sluter ögonen medan jag lyssnar på låtarna kan jag nästan se en fornnordisk miljö framför mig. Magisk är som bekant bara förnamnet till The Northerner Diaries, och jag kan varmt rekommendera er att lyssna på detta magiska album om ni inte redan gjort det.

Lyssna via Youtube / Spotify

Jeremy Soules The Northerner Diaries är magiskt

Facebook
TwitterReddit

Spelmusikfredag (161)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, vilket därmed innebär att det återigen blir mer spelmusik. Den senaste tiden har det inte blivit något annat än bloggar om spelmusik, vilket tyvärr beror på bristande aktivitet från min sida. Jag hoppas dock på att det blir betydligt stabilare nästa vecka, och därmed att jag även kan skriva om lite andra saker med. Som exempelvis mina intryck från Battlefield V, som jag sett framemot.

Eftersom spelet tekniskt sett har släppts i och med Deluxe-utgåvan, samt att det gått att spela via EA Access, så ser jag spelet mer eller mindre som släppt. Därför känns det passande med lite spelmusik från nämnda spel, och framförallt titta på hur detta spels main theme står sig mot tidigare spel i spel.

När det gäller Battlefields ständiga main theme så väntar ingenting annat än pampig musik, och "Battlefield V Legacy Theme" är inget undantag. För även denna gång får vi en mäktig version av den klassiska temalåten, och något som jag tycker är intressant att det på riktigt är en "legacy"-låt, eftersom det går att finna spår från tidigare Battlefield-låtar i denna version. Jag hade nog förväntat mig lite mer av en remake av originalet från 1942, men det känns ändå passande att denna låt inte endast blickar framåt utan även bakåt.

Hur som haver är det ändå en mäktig version av den klassiska temamusiken, som definitivt är värd att lyssna på.

Battlefield V Legacy Theme (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (161)

Facebook
TwitterReddit