Svenska
Blog

Spelmusikfredag (124)

Har dessvärre inte varit mycket aktivitet alls från mig den senaste veckan, fortsatte att tampas med förkylningen och under denna vecka har jag påbörjat praktik på en gymnasieskola så jag har fått lägga fokus där denna första vecka. Jag räknar dock med att vara betydligt mer aktiv den närmaste framtiden, när jag väl kommit in i allt.

Hursomhelst så är det dags för lite spelmusik tycker jag, speciellt lite Ratchet & Clank-musik som det var alltför länge sedan som jag hade med sist. Jag tänkte också ha med musik från min personliga favorit Ratchet & Clank 3, men när jag väl var redo och klar gjorde jag att upptäckten att låten jag valt i själva verket är återanvänd från det första spelet, så det kändes inte mer än rätt att faktiskt ha med originalet först.

" Captain Qwark's Snagglebeast" är visserligen en rätt intetsägande titel, då den mer eller mindre avslöjar att det är Captain Qwarks Snagglebeast som vi tampas med. Jag vet inte riktigt om det beror på själva bossfighten eller situationen som Ratchet och Clank hamnar i, förmodligen båda, men jag tycker låten förmedlar en känsla som känns både pampig och att vara under press.

För sakens skull tänkte även ta med den återanvända låten i Ratchet & Clank 3, "Crash Site", för skillnaden mellan båda versionerna är ganska liten. Den har en något mer pampig framtoning, men annars är det i princip exakt samma låt.

Captain Qwark's Snagglebeast (David Bergeaud)

Crash Site (David Bergeaud)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (124)

HQ