Svenska
Blog

Vågar jag hoppas på Ace Combat-remasters?

Remasters av Ace Combat-spelen som släpptes till Playstation 2 är något som jag hoppats på under en lång tid, men eftersom chanserna för det varit låga så hade jag mer eller mindre gett upp hoppet. Möjligen att PS2-versionerna släpps direkt till Playstation Store, men nu verkar det som att remastrade versioner av Ace Combat 4, 5 och Zero faktiskt är på väg enligt ett rykte som gått genom etern.

Det är Gematsu som uppmärksammat en jobbannons som pekar på att remasters av de tre spelen kan vara på gång. När jag först hörde om detta rykte blev jag alldeles lyrisk, att jag gillar Ace Combat borde inte vara någon större nyhet vid det här laget, men förutom att vara en generellt bra spelserie i mina ögon så är framförallt Ace Combat 5: The Unsung War (Squadron Leader här i Europa) ett av mina absoluta favoritspel. Även Ace Combat Zero är riktigt bra, och även om jag inte spelat fyran ännu så brukar det generellt ses som ett av de bästa i serien. Så tanken på att spela en upphottad version av ett av de bästa spelen som jag spelat gör mig fullständig lyrisk.

Dock är det som bekant endast ett rykte i nuläget, och inget har bekräftats. Det skulle också kunna vara så att remastrade versioner inte alls är på gång, utan att det skulle kunna vara en anställning i slutfasen till utvecklingen av Ace Combat 7: Skies Unknown som ändå är tänkt att återgå till seriens rötter, vilket inte känns helt otroligt. Det skulle också lika gärna kunna vara så att de tre spelen är på väg att släppas till Playstation Store bland PS2-klassikerna, något som jag skulle vara helt okej.

Det går såklart inte att fastslå i nuläget vad det hela rör sig om, men jag hoppas verkligen på att det rör sig om remasters då det varit efterfrågat under många års tid samt så vore det lägligt när sjuan väntar i horisonten. Speciellt eftersom Ace Combat 5 och Zero är riktigt bra spel enligt mig, och av det jag hört om fyran ska även det vara ett toppenlir (vilket jag bör ta tag och spela genom vid något tillfälle).

Vågar jag hoppas på Ace Combat-remasters?

HQ