Svenska
Blog

Spelmusikfredag (141)

Glad midsommar allesammans! Oavsett hur ni väljer att fira midsommar, eller om ni ens väljer att fira det överhuvudtaget, så hoppas jag på att ni får en trevlig midsommar eller åtminstone en trevlig fredag. Personligen brukar jag inte direkt fira midsommar på något speciellt sätt, mer än att det äts lite midsommarmat i huset och att vi äter godis istället på lördag (för vi är så pass busiga). I övrigt firar jag det inte på något speciellt vis, och tänker istället grotta ned mig med lite medeltidsmys i Kingdom Come: Deliverance som jag påbörjade under veckan. Tänkte spendera några timmar till innan jag skriver några intryck från det, men såhär runt 11-12 timmar in så gillar jag det.

Men midsommar eller ej, det är ju trots allt fredag så det är dags för lite helfestlig spelmusik. Kalla det för klyschigt, men även i år blir det tavernmusik eftersom det ändå är midsommar. Om jag minns rätt så har det mest varit diverse Witcher-låtar, men i år tänkte jag att lite musik signerad Jeremy Soule skulle passa bra.

Med en titel som "Around the Fire" behövs nog inte någon vidare förklaring om vad det är för slags spellåt, då det borde vara ganska uppenbart. Hursomhelst så är låten en väldigt lugn sådan och med en avslappnande ton. Något som passar väl in när en besöker en taverna i den kalla norden och bara vill sätta sig runt elden för att värma upp sig efter den kalla kylan, dricka lite mjöd och kanske läsa lite i en god bok.

Around the Fire (Jeremy Soule)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (141)

HQ