Svenska
Blog

Spelmusikfredag (170)

Då var det fredag igen, och även om jag för omväxlingens skull har kunnat ta det rätt lugnt under både torsdagen och fredagen känns det skönt med helg. Det är dock inte vilken fredag som helst, för efter över tre års väntan har Ace Combat 7: Skies Unknown äntligen släppts! Jag har inte påbörjat det ännu, men avser att installera det så fort jag lagt upp denna veckas Spelmusikfredag.

Naturligtvis blir det en Ace Combat-låt den här gången, idag tänker jag vara fruktansvärt förutsägbar. Det blir dock ingen musik från sjuan, då jag medvetet valt att inte lyssna på någon musik (bortsett från det som varit med i trailers såklart), dessutom så vill jag helst ha en officiell lista med titel och dylikt. Så nästa vecka blir det eventuellt en låt från sjuan, men idag blir det från det första spelet.

Det är ändå lite kul med en tillbakablick. Där Ace Combat 7 verkar ha ganska bombastiska och orkestrala låtar, är musiken i Air Combat betydligt simplare. Låtar som "Get Off Him" visar på en ganska simpel arkadkänsla som även för tankarna till Top Gun. Simpelhet kan dock vara bra, vilket fallet är med även denna låt, som verkligen får fram känslan av att susa genom skyarna och skjuta ned fiendeplan som självaste Maverick.

Get Off Him (Namco Sound Team)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (170)

HQ