Svenska
Blog

Spelmusikfredag (198)

Då var det fredag igen, vilket naturligtvis innebär en ny omgång med spelmusik. Utöver att det är helg naturligtvis, och även fast jag visserligen fortfarande har sommarlov känns det ändå skönt med lite helg då jag varit lite ur fas med det mesta den här veckan. På den positiva sidan har jag dock kommit igång med gymmet igen, vilket känns oerhört skönt.

Men nog om detta svammel, för nu är det som sagt dags för lite spelmusik. Denna gång blir det ytterligare en återkomst till skyarna, i form av lite Ace Combat-musik, vilket tillsammans med Witcher- och Jeremy Soule-musik är något som jag aldrig kan få nog av.

Oavsett om tonen är arkadaktig eller bombastisk, lågmält eller högljutt, så har de olika kompositörerna bakom musiken genom seriens gång verkligen levererat med de olika tonerna. När det kommer till renodlad arkaddoftande musik som verkligen får en att känna sig som värsta Top Gun-piloten, hör "Comona" definitivt till en av de bättre när det gäller just denna känsla.

Från den första sekunden är denna låt igång utan mycket uppbyggnad, vilket faktiskt fungerar utomordentligt. Överlag är tonen hyfsat lågmäld, och bjuder inte på mycket intensitet men däremot en nästan avslappnande känsla, i alla fall så avslappnande det kan bli för högtflygande musik som bidrar till att få spelaren att känna sig som flygaress av rang.

Som en bonus finns det dessutom en remixad version som gjordes till Ace Combat Infinity, låten i sig är mer eller mindre densamma men har däremot gjorts om till en techno-doftande låt samt med en något kraftfullare bas. Är vanligtvis inte något större technofan, men denna remix tycker jag ändå låter bra i mina öron.

Comona (Tetsukazu Nakanishi)

Comona (INFINITY Remix) (Keiki Kobayashi)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (198)

HQ