Svenska
Blog

Spelmusikfredag (209)

Då var det äntligen fredag igen, och efter en hyfsat intensiv vecka känns det verkligen skönt att det är helg nu. Utöver att ta det lugnt och försöka spela en del vankas det även biobesök för att se Terminator: Dark Fate, som jag ser framemot och hoppas verkligen på att den är bra.

Men nu är det dags för lite spelmusik, och dagen till ära tänkte jag lyfta fram låten "Mobius" ur soundtracket till Ace Combat 4. Titeln syftar främst på den tysta protagonisten och skvadronen som bildas i hans namn mot slutet av spelet, vilket även är den tidpunkt som denna underbara spellåt dyker upp. För att vara mer precis, när du ska välja vilket flygplan du ska kontrollera i spelets sista uppdrag.

Det finns många spellåtar som kan ha en inspirerande eller motiverande känsla, och utifrån min erfarenhet brukar de allra flesta av dessa låtar även vara riktigt pampiga. Just denna låt är därför lite ovanlig, eftersom den inte har någon pompa och ståt som förmedlas. Trots detta är låten fantastisk på att förmedla en starkt inspirerande och motiverande känsla genom dess ljuvliga toner, som gör att en direkt får känslan att sätta sig i cockpiten för att slutföra kriget en gång för alla.

"The skies belong to everyone! Now, let us take back our shattered skies!"

Mobius (Tetsukazu Nakanishi)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (209)

HQ