Svenska
Blog

Äntligen börjat titta på The Witcher

Efter en inledande försiktighet jämtemot Netflix-satsningen The Witcher, så steg mina förväntningar rätt rejält när trailers väl började dyka upp. Så pass att jag skulle nog vilja påstå att The Witcher utan tvekan var den tv-serie som jag såg mest framemot förra året (tillsammans med The Mandalorian, men den får jag gott vänta med att se tills Disney släpper sin streamingtjänst i Sverige). Det är dock först nu som jag äntligen satt mig ned för att se denna efterlängtade serie, vilket helt enkelt beror på att jag höll på att kolla ikapp på Vikings. Eftersom jag försöker att inte kolla på för många serier på samma gång, så fick The Witcher helt enkelt vänta.

Under gårdagen inte bara började jag på serien, utan jag lyckades även att hinna med 4 avsnitt under dagen, det vill säga halva säsongen. Bara det borde säga någonting om vad jag tycker om serien, då jag sällan brukar intensivt sträcktitta på serier. Senaste exemplet var första säsongen av Jack Ryan som jag såg under förra sommaren, som jag verkligen gillade starkt, och halvvägs in i The Witcher på en dag så tycker jag den är riktigt bra.

Faktum är att jag älskar serien fullkomligt såhär långt. Henry Cavill är som klippt och skuren i rollen som monsterjägaren Geralt, vilket är oerhört glädjande då jag var oerhört skeptiskt när den allra första bilden på honom släpptes. Anya Chalotra gör även en utmärkt insats som Yennefer och jag tycker att hon utgör en stor del av behållningen av serien. Jag älskar även stämningen som genomgår hela serien, och även musiken är minst sagt fantastisk. Jag förstår helt och hållet varför det var så pass många som blev sugen på att spela The Witcher 3 efter att ha sett Netflix-serien, av den enkla anledningen att jag själv känner det där suget medan jag tittar på serien.

Som det framgår av mina intryck så är jag minst sagt lyrisk över serien halvvägs in i den första säsongen. Jag kan dock tycka att serien försvårar för nya tittare som inte läst böckerna eller spelat spelet, för det är mycket namn som slängs runt som det tycks förväntas att tittaren ska känna till redan. Sedan borde det tydliggjorts bättre att Geralts, Yennefers och Ciris berättelser utspelar sig vid olika tidpunkter. Att de inte utspelar sig samtidigt med varandra är logiskt enligt mig, med tanke på vad respektive karaktärs berättelser handlar om, men det borde åtminstone i de första avsnitten vara tydligare med att de inte utspelar sig samtidigt. Även om jag inte har några som helst problem att hänga med, så håller jag ändå med om denna kritik eftersom det helt enkelt blir svårare för nytillkomna tittare som vare sig är bekant med världen eller premissen.

Jag är dock som sagt fullständigt lyrisk såhär långt, och ser oerhört mycket framemot att se resten av serien. Förvisso kan jag känna mig lite smutsig av att jag på bara en dag brände genom halva säsongen, som om det skulle betyda att jag inte njuter ordentligt av serien. Men njuter gör jag verkligen, för The Witcher-serien är helt enkelt riktigt bra.

Äntligen börjat titta på The Witcher

HQ