Svenska
Blog

Spelmusikfredag (221)

Då var det fredag igen, och även fast det egentligen är helg så känns det inte riktigt som det. Dels på grund av det sedvanliga plugget som kommer ta upp mycket tid av helgen, dels eftersom alla varit hemma i princip hela veckan. Men nog om det, nu är det dags för lite spelmusik!

Idag släpptes äntligen Doom Eternal, som tveklöst är ett av de spel som jag sett mest framemot det här året. Det blir dock ingen demonslakt för min del, trots att jag verkligen sett framemot spelet. Främst eftersom spelet helt enkelt släpps i helt fel tidpunkt för mig just nu, då jag som nämnt har en hel del studier som behöver göras under helgen. Dessutom har jag bestämt mig för att bocka av de spel som jag införskaffat förra året och som jag inte hunnit spela än (Rage 2 och The Sinking City), innan jag ger mig på Doom Eternal och spelåret 2020.

Jag tänkte dock trots detta ändå lyfta lite Doom-musik dagen till ära, och ni vet vad det betyder. Det blir alltså Mick Gordons grymma Doom-soundtrack, som tveklöst står för bland den bästa spelmusiken som komponerats under den senaste konsolgenerationen. "Flesh & Metal" har naturligtvis samma hårda ton och stämning som resten av soundtracket, och passar utmärkt till härligt demonslaktande. Denna låt har även en skön och lite lugn inledning, innan den stegvis höjer tempot alltmer i denna vackert grymma låt med en industriell känsla.

Jag är naturligtvis grymt spänd på att få höra vad Mick Gordon har kokat ihop till uppföljaren, men det får bli en överraskning för mina öron när jag väl har möjlighet att ta mig an Doom Eternal.

Flesh & Metal (Mick Gordon)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (221)

HQ