Svenska
Blog

Spelmusikfredag (243)

Då var det fredag igen, och även fast det i sedvanlig ordning lär bli en del plugg för mig känns det ändå skönt med lite helg. Hade varit skönare om jag var helt frisk dock, lyckades hämta mig från en förkylning förra helgen men sedan dragit på mig ytterligare en under veckan. Det är dock åtminstone en mindre förkylning som verkar vara kortvarig, men typiskt känns det ju ändå.

Men nog om det, nu är det dags för att slå på högtalarna alternativt sätta in hörlurarna i öron, för nu ska det lyssnas på lite härlig spelmusik. Den här veckan blir det en spellåt som jag under en ganska lång tid nu velat lyfta fram, men av diverse anledningar har det fått skjutas på. Men nu efter förvånansvärt lång väntan är det dags för mer musik signerad Gustavo Santaolalla, den här gången från Naughty Dogs mycket omtalade uppföljare.

Veckans spellåt heter rätt och slätt "The Last of Us Part II", och jag tror inte att det är någon som är förvånad över att det är spelets huvudtema, vilket naturligtvis innebär att det är Santaolallas signatursträngar som spelas på gitarren. Själva låten är mycket lik originalet, med skillnaden att låten genom dess tonläge ger en betydligt mörkare och mer "trasig" känsla, vilket ändå är passande med tanke på spelets tematik.

The Last of Us Part II (Gustavo Santaolalla)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (243)

HQ