Svenska
Blog

Mer DLC till Ace Combat 7

Nä, jag trodde faktiskt inte att det skulle släppas mer innehåll till Ace Combat 7, utöver någon enstaka gratisuppdatering likt tidigare i år. Bara det faktum att det släpptes mer DLC förra året var oväntat, men där trodde jag faktiskt att det skulle ta stopp. Men där hade jag fel, för under gårdagen släpptes en ny trailer för en kommande DLC-serie med fokus på experimentella flygplan, och döm av min förvåning när det visade sig att det inte var ett försenat första april-skämt.

Som nämnt kommer det fokusera på experimentella flygplan, vilket jag tycker är spännande med tanke på att tidigare flygplan som släppts som DLC har varit fiktiva sådana, så att det kommer DLC med en lite annan vinkel tycker jag är kul att se. Förvisso är det lite äldre experimentella flygplan som inte kom så långt, då bara ett enstaka par av dessa producerades (om ens det), men jag tackar såklart inte nej till nytillskotten till spelet i form av F-15 S/MTD, F-16XL och FB-22. I synnerhet eftersom det sistnämnda åtminstone är ett attackflygplan, något som spelet haft lite för få flygplan av den typen redan från start och sedan inte fått någon utökning fören nu. Utöver dessa tre flygplan kommer det även att släppas en hel radda av olika skins till diverse flygplan från tidigare spel i serien, vilket gör naturligtvis gör veteranen i mig riktigt glad.

Något pris eller släppdatum har inte utannonserats, men jag skulle tippa på att det blir som med den senaste DLC-omgången, att flygplanen kommer att släppas separat för dryga 50-lappen samt släppas i en samling som jag förmodar också kommer innehålla samtliga uppvisade skins. Hade nog hellre sett att det även gått att köpa skin-samlingen separat, men eftersom det inte går med omgången av skins från förra flygplans-samlingen så är det inget jag förväntar mig. Kul med mer flygplan i alla fall, och för den delen att Ace Combat 7 fortsätter att få mer innehåll än vad jag hade förväntat mig (ryktas även om att det ska komma någon form av Top Gun-inspirerad DLC framöver, vilket kan bli kul om det stämmer).

Mer DLC till Ace Combat 7

HQ