Svenska
Blog

Spelmusikfredag (272)

Då var det äntligen fredag igen, och för första gången på ett par veckor har jag inte skrivit någonting annat sedan senaste delen i Spelmusikfredag. Jag känner mig dock okej med det, av den enkla anledningen att jag genuint inte hade någonting vettigt att skriva om. Eller jo, några idéer hade jag ändå, men inga som jag kände att jag hade tid att dyka ned i under veckan. Men som sagt känner jag mig okej med det, även om jag önskar att skriva ett annat inlägg mellan varje del av Spelmusikfredag, vill jag inte heller slänga ur mig ett inlägg bara för sakens skull.

Men nog om det, för nu är det dags att lyssna på lite spelmusik, och denna vecka blev lite intressant eftersom Capcom valde att släppa ett flertal spelsoundtracks till Steam, däribland soundtracken till de två första Dino Crisis-spelen. Jag har ingen relation till denna spelserie, men då jag är rätt simpel av mig emellanåt så är det något som jag har varit intresserad av att spela någon gång enbart för att det har med dinosaurier att göra. Förhoppningsvis kommer Capcom få för sig att släppa en remake eller liknande, även om det känns lite otroligt, men kanske finns det en förhoppning när soundtracken släppts på nytt.

Det som slår mig med Dino Crisis-soundtracket är att vissa av låttitlarna är... låt oss säga intressanta av det mer uppseendeväckande slaget. Som exempelvis med titeln "Welcome to the genocide island" är det svårt att inte haja till och läsa om titeln en gång till för att försäkra sig om att en inte har läst fel. Men jo, titeln är mycket riktigt sådan som det står. Låten i sig är även intressant i och med att den direkt sätter en tydlig atmosfär som känns lika skräckinjagande som mystisk, för att sedan inkludera mer direkta skräckelement som påminner lite om musiken till första Resident Evil-spelet (åtminstone utifrån det som jag har lyssnat), med en mycket passande primal underton.

Welcome to the genocide island (Makoto Tomozawa/Sayaka Fujita/Akari Kaida)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (272)

HQ