Svenska
Blog
Blandade känslor om E3 2021

Blandade känslor om E3 2021

Då har årets upplaga av E3 kommit och gått, och av uppenbara skäl så har saker och ting varit lite annorlunda denna gång. Jag har sett lite olika åsikter om hur det digitala upplägget för E3 sett ut, och rent spontant känner jag att jag har lite blandade tankar om det. Ska jag vara ärlig har det inte känts som lika speciellt jämfört med tidigare år, dock har jag inte följt det lika hårt denna gång, då jag egentligen enbart sett Geoff Keighleys Summer Games Fest-show, Ubisofts presentation samt Microsofts och Bethesdas gemensamma presskonferens. Jag tänkte börja med att skriva lite kort om de titlar som jag tyckte stack ut och som fångade mitt intresse (av både rätt och fel anledningar).

Battlefield 2042

Jag skrev ju lite om Dices senaste spel strax efter att det utannonserades, och uttryckte då att jag var försiktigt intresserad av det. Jag var nyfiken på om gameplay-revealen skulle ändra mina spontana intryck, och jag tyckte ändå att det såg ut att kunna bli riktigt bra. Jag känner dock samtidigt inte att mina tankar om spelet har förändrats något nämnvärt. Snyggt ser det i alla fall ut, och jag väntar spänt på att få testa betaversionen.

Starfield

Jag är lite osäker på var jag står med Starfield om jag ska vara ärlig, trots att faktumet att det är från Bethesda (som gjort några av mina favoritspel) egentligen är anledning nog för mig att se framemot det. Förvisso är det kanske inte så konstigt, med tanke på att trailern som visades upp inte sade så mycket egentligen. Jag är definitivt nyfiken på det, då jag undrar hur Bethesda kommer att tackla en ny spelserie.

Rainbow Six: Extraction

Förlåt, men vad är det här? Ubisoft verkar göra så gott de kan för att döda mitt intresse för Rainbow Six. Dels har de i mitt tyckte fattat oerhört märkliga beslut med Rainbow Six Siege under den senaste tiden, och dels ser det nya spelet Extraction verkligen inge vidare. Tom Clancy och ett utomjordiskt virus är kanske det sämsta möjliga paret som finns, och jag förmodar att gubben spinner vilt i sin grav. Även om jag bortser från hur malplacerat allt känns, ser spelet inte bra ut alls med kanske den mest intetsägande fiendedesignen någonsin och en gameplay-avtäckning som inte såg det minsta intressant eller roligt ut.

The Outer Worlds 2

Jag har faktiskt inte spelat The Outer Worlds, även om jag i omgångar varit lite småsugen på att skaffa det. Därför kan jag egentligen inte påstå att jag ser framemot uppföljaren, men jag kände ändå att jag ville ta upp det enbart på grund av dess briljanta trailer, som i mångt och mycket känns som en parodi på speltrailers.

Halo Infinite

Jag har inte följt Halo Infinite någonting nämnvärt, utöver det som visats upp på presskonferenser, så några förväntningar kan jag inte påstå att jag någonsin haft. Jag ska väl vara ärlig med att det åtminstone delvis haft med att jag alltid dragits mer åt Playstation och aldrig ägt en Xbox-konsol, men med denna generation så överväger jag faktiskt att skaffa båda konsolerna. Kanske var det därför som jag kände mig mer intresserad av denna uppvisning, eller så kanske den helt enkelt var riktigt bra. För jag måste erkänna att Halo Infinite ser mycket lovande, och gjorde mig definitivt mer sugen på att skaffa en Xbox Series X tillsammans med en Playstation 5 denna konsolgeneration.

Som nämnt kändes årets E3 inte jättespeciellt i min mening, dels av det uppenbara skäl som pandemin är och dels för att det i mitt tyckte inte kommit särskilt tunga utannonseringar (vilket säkert också är åtminstone delvis kopplat till pandemin). Jag hade heller inte något intresse av att kolla in mer än vad jag gjorde. Samtidigt så märktes saknaden av E3 förra året, även om det såklart var helt rätt beslut att ställa in det, så föredrar jag (förutom den speciella stämningen) att vi får massvis med nyheter och utannonseringar koncentrerat till ett par dagar, än att få allt utspritt i olika event som är svåra att hålla reda på.

Summa summarum är jag faktiskt inte jätteimponerad av årets E3-upplaga, även om delar av det naturligtvis är fullt förståeliga. Samtidigt är jag ändå oerhört glad över att vi faktiskt haft ett E3 i år, för även om det inte var särskilt imponerande överlag så var det ändå oerhört mysigt att grotta ned sig med den (nästan) sedvanliga E3-stämningen och återigen få ta del av massvis med utannonseringar, trailers, gameplay-klipp och nyheter. Det är blandade känslor som jag har om årets E3, men i slutändan har jag svårt att se att det hade kunnat vara någonting annorlunda det här året.

 

HQ