Svenska
Blog

Spelmusikfredag (309)

Då var det dags igen, fredagen är nu här med den välsignade helgen, och det innebär ju att det återigen är dags för att lyssna på lite ljuvlig spelmusik. Och just ljuvligt är det ord som bäst beskriver veckans valda spellåt, tillsammans med retrodoftande nostalgi.

Till slut hände det i alla fall, för jag har haft någon form av tanke på att spana in Shovel Knight vid något tillfälle, men det har aldrig blivit av. Men nu kan jag i alla fall säga att jag spanat in dess musik, då jag fick mersmak när jag hörde musik från Shovel Knights: Pocket Dungeon i podcasten Spelsnacks Spelmusikextravaganza-avsnitt med spelmusik från 2021, och gillade det jag hörde så pass att jag spanade in musiken till originalspelet.

Som alltid när jag tar mig an ett nytt soundtrack, är det alltid temalåten som jag börjar med, av den enkla anledningen att det ger en bra ljudbild för spelet i sin helhet. Så jag har naturligtvis lyssnat på Shovel Knights "Main Theme", och som jag skrev i inledningen är detta riktigt ljuvlig spelmusik med härliga taktslag och en retrodoftande känsla. För det är ju ändå vad Shovel Knight som spel aspirerat till, att skapa en känsla som påminner om 80-talets plattformsspel, och då går det ju definitivt att ha en mindre bra temalåt för det ändamålet.

Main Theme (Jake Kaufman)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (309)

HQ