Svenska
Blog

Ace Combat + Top Gun = Sant

I skrivande stund pågår ett crossover-event i Call of Duty: Warzone där ön Caldera fått besök av både Godzilla och King Kong. Själva eventet måste jag säga är underhållande, även om det rent logiskt inte borde höra ihop. Samma sak med en tidigare, mindre crossover mellan Vanguard och Attack on Titan.

En crossover som känns betydligt mer logisk är den som kommer att ske mellan Ace Combat 7 och den nya Top Gun-familjen. Redan nästa vecka släpps detta DLC-paket, som även kommer att bli det sista som Ace Combat 7 får. I teasern som släpptes idag kan både en nya F/A-18 Super Hornet-variant samt den ikoniska F-14A Tomcat skymtas med passande färgscheman från filmerna. Enligt läckor (och riktigt gamla sådana) verkar det som att åtminstone ett till flygplan ska inkluderas i paketet (tillsammans med ett gäng emblem). Utöver det har även kompositören Keiki Kobayashi gjort en egen tolkning av det klassika Top Gun-ledmotivet, vilket jag är oerhört nyfiken på att få höra.

Kul att äntligen få se en såpass självklar crossover ske, och förutom diverse dunster i multiplayerläget satte det här igång suget att spela om kampanjen och låtsas att jag spelar som självaste Maverick.

Ace Combat + Top Gun = Sant

I feel the need, the need for speed!

HQ