Svenska
Blog
Tankar om Ubisofts E3-konferens

Tankar om Ubisofts E3-konferens

Nu senast har Ubisoft hållit i sin egen presskonferens under E3, eller "media briefing" som de kallade det. Deras konferens hann knappt börja innan de visade upp kanske de 5 första minuterna från Far Cry 4, som ser riktigt snyggt ut. Vi får även bekanta oss med spelets skurk, huruvida han kommer toppa Vaas från föregångaren återstår att se, men jag tror vi kan komma överens om att denna skurk verkar något psykopatisk. Till min besvikelse visades det dock inget gameplay, vilket jag hade sett framemot.

Efter det visar det sig att Aisha Tyler för tredje året i rad ska agera värd för Ubisofts konferens, något som jag personligen inte har något emot. Hon börjar med att i princip bara hypa om vad som komma skall, innan nästa spel visas upp. Dansspel är inget för mig, så jag har inget som helst intresse för Just Dance 2015.

Därefter visades The Division upp, men eftersom vi fick se gameplay under Microsofts konferens får vi här helt enkelt nöja oss med ett intro som visar lite grand om vad det var som hände egentligen. Sedan visades The Crew upp, och som nämnt är jag inget speciellt stort racingfan, men jag tycker ändå det ser både snyggt och lovande ut. Dock visades inget riktigt gameplay, utan det var ett klipp som visade USA i spelvärlden från västkusten till östkusten. En stängd beta ska också hållas under juli, och det ska även släppas den 11 november.

Nästa spel på tur var Assassin's Creed: Unity, som precis som The Division redan visades på Microsofts konferens. Det inleds med en snygg trailer, releasedatumet avslöjas vara den 28 oktober, och enligt utvecklarna ska det kännas fräschare den här gången. Huruvida det stämmer vågar jag dock inte säga, då jag som nämnt bara spelat det absolut första spelet. Men som också tidigare nämnt bjuder det på samarbete för fyra personer, snygg grafik och en för mig personligen intressant historisk händelse.

Sedan visades Shape Up upp till Xbox One, vilket är ett slags motionsspel. Alltså, nja... Jag håller mig nog till gymmet istället, känns inte ens hälften så pinsamt som att rocka loss på Shape Up. Efter det visades Valiant Hearts: The Great War upp, som verkar vara intressant och bjuder på en fin grafikstil samt en oerhört grå ton. Det ska släppas den 25 juni, och det ska bli intressant att se hur det första världskriget portträtteras här eftersom det ändå inte är ofta som spel brukar utspela sig under det kriget.

Slutligen steg Yves Guillemot upp på scenen, där han visade upp det sista spelet som skulle avtäckas. Det som visas är en multiplayermatch, sättet det var filmat på påminde mycket om det gameplay som visats upp för The Division och det dröjde inte länge förens jag hade gissat mig till vad det var för spel. Mycket riktigt var det ett nytt spel i en av mina absoluta spelserier, Rainbow Six: Siege. Det såg oerhört häftigt och intensivt ut, och mängden förstörelse kan endast jämföras med de senaste Battlefield-spelen. Troligtvis rör det sig nog endast om multiplayer för det här spelet, vilket i så fall antagligen tyder på att det inte är tänkt att ersätta Rainbow Six: Patriots och att det fortfarande är under utveckling.

Överlag tyckte jag Ubisoft hade en bra konferens. Jämfört med EA hade de en betydligt bättre balans mellan vilka spel som visades, då EA under sin konferens mer eller mindre rullade på med nästan alla sportspelen direkt efter varandra, och eftersom de spelen inte intresserar mig vart det svårt att orka hålla koncentrationen. Bra spel visades också upp, och för min del var Rainbow Six: Siege det som stal showen. Fast då vi inte haft ett Rainbow Six-spel på hela 6 år är det nog kanske förståeligt. Nu är det bara Sonys konferens som återstår som jag inte tänkt se eftersom den hålls rätt sent, men av någon anledning känns det som att jag kommer se den i alla fall. Tiden får helt enkelt utvisa det.

HQ