Svenska
Blog
Ace Combat + Mario = Sant

Ace Combat + Mario = Sant

Eftersom jag inte äger någon av de nyare Nintendo-konsolerna (jag äger ett Gameboy Advanced sedan flera år tillbaks och uppgraderade till Nintendo DS först i somras) har jag inte haft någon vidare koll på Nintendos Direct-sändning, och till en början tänkte jag inte ens nämna något om ett av spelen som jag såg utannonseras (åtminstone för den västerländska marknaden). Samtidigt är det så bisarrt och märkligt nog att jag inte riktigt kan ignorera det.

Hursomhelst utannonserade Bandai Namco (eller Namco Bandai, vettefan med tanke på hur många gånger de bytt namn nu på sistone) Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus, som är tänkt att släppas i februari till New Nintendo 3DS. Titeln behöver en viss förklaring, då "Plus" syftar på att det är en slags nyutgåva av Assault Horizon Legacy, som släpptes till Nintendo 3DS 2011. Denna nya utgåva är då alltså samma spel, fast med förbättrade kontroller. För att göra det något snurrigare har det dessutom ingenting med Ace Combat: Assault Horizon att göra, utan är en remake av Ace Combat 2.

Men det mest bisarra är inkluderandet av färgscheman baserade på Nintendos karaktärer. Nu går det alltså att flyga omkring med jetplan som har färgscheman som påminner om karaktärer Mario och Bowser, och det ska dessutom finnas stöd för Amiibo så fler färgscheman kan låsas upp.

Trailern de släppte fick mig dock att bli lite sugen om jag ska vara ärlig, trots horribel musik under första delen av trailern. Mest för jag gillade Ace Combat 2 riktigt mycket och vart överraskad över hur bra det åldrats, och är lite nyfiken på hur det spelet är med en riktig story (storyn i det gamla originalet sträcker sig inte längre än att du ska spöa skiten ur en statskuppsstyrka). Lär nog inte skaffa det här spelet inom en nära framtid, med tanke på jag först nyligen gick från GBA till DS.

HQ