Svenska
Blog
Ett lovande modprojekt till Skyrim

Ett lovande modprojekt till Skyrim

Eftersom jag spelade Skyrim på konsol från första början, har alla dessa moddar som varit tillgängliga för PC-spelare aldrig varit något som varit aktuellt. Men då det finns så oerhört många välgjorda sådana, och då jag under de senaste månaderna följt en Let's Play av Skyrim med en massa moddar har jag hela tiden tänkt skaffa spelet även till min dator. Något som jag gjorde i somras tack vare Steams sommarrea, men med tanke på hur pass uppslukad jag vart av konsolversionen har jag därför inte påbörjat en ny genomspelning med en massa moddar på PC. Än...

Hursomhelst, det är inte därför jag skriver detta inlägg, utan det är för ett modprojekt till Skyrim som ser oerhört lovande ut. Beyond Skyrim är, precis som namnet antyder, ett modprojekt där det är tänkt att vi ska utforska världen i Tamriel bortom den kalla norden. Däribland High Rock, Hammerfell samt en återkomst till gamla goda Cyrodiil, och fler platser därtill. Just utforskandet av nya världar är en av de främsta orsakerna till att jag dras till Elder Scrolls-spelen, så att få mer av detta är alltid välkommet.

Det är framförallt Cyrodiil som jag är riktigt sugen på att utforska, även fast de andra provinserna naturligtvis lockar. Men med tanke på hur många timmar som spenderade med Oblivion ska det bli extra intressant att se modutvecklarnas vision av ett Cyrodiil vid samma tidpunkt som Skyrim utspelar sig i. Musiken måste jag även slå ett slag för, eftersom det märks att den är kraftigt influerad av Jeremy Souls bidrag till serien vilket gör den passar utmärkt in i spelet.

Jag gillar i alla fall det som jag sett från arbetet på denna mycket lovande mod, och det ska bli riktigt intressant att se hur slutresultatet blir. För potentiellt kan det ge upphov till ännu fler timmar att få ut från Skyrim, i och med utforskandet av nya områden.

HQ