Svenska
Blog
Nästa Ace Combat visas upp på E3?

Nästa Ace Combat visas upp på E3?

Utöver New 3DS-releasen av Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus (jobbig titel) och diverse uppdateringar till Infinity, har det varit tyst om seriens eventuella framtid. Förhoppningsvis dröjer det dock inte länge tills vi får veta något, och det kanske är på E3 som vi får höra något om en ny del i serien.

Det är nämligen Dualshockers som häromdagen lade upp en lista över de spel som både Capcom och Bandai Namco kommer visa upp under årets, dock utan titlar utan endast genre och format (antagligen för att utgivarna inte vill avslöja exakt vad de ska visa upp, vilket jag är helt okej med). Följer ni denna länk kan ni se hela listan samt en analys av möjliga titlar, men jag hade tänkt fokusera på det som för min del verkar mest intressant.

Namco har listat att de bland annat ska visa upp en simulator av något slag, och att detta ska komma till PC, Xbox One och PS4. Om ni känner till minsta lilla om Ace Combat vet ni dock säkert att det är så långtifrån en simulator som man kan komma ifrån. Dock kan jag inte komma på ett annat spel från Namco som skulle kunna klassas som en simulator, det närmaste är Rollercoaster Tycoon World men där agerar de endast som distributör i Europa så det kan knappast vara det.

Värt att ha i åtanke också är att utvecklarna bakom serien tidigare uppmärksammat både maj och juni, maj för att det är ett år sedan Infinity släpptes vilket ska firas på något sätt och juni för att det absolut första spelet i serien släpptes då för 20 år sedan. Det är alltså inte helt omöjligt att anta att Project Aces firar 20-årsjubilieum genom att utannonsera ett nytt Ace Combat på E3.

Det kan ju såklart lika gärna röra sig om något helt annat, då att det är en simulator som ska visas upp knappast är en bekräftelse. Men jag tänker hålla mig optimistisk och förhoppningsvis rör det sig om en ny del i serien som kommer visas upp.

HQ