Svenska
Blog
Tankar om Ubisofts E3-konferens

Tankar om Ubisofts E3-konferens

Så var även Ubisofts konferens avslutad och rent spontant var denna snarlika de tidigare konferenserna. Vilket inte nödvändigtvis behöver vara något negativt, då jag ändå tyckt att Ubisoft hållit rätt bra kvalité när det kommer till presskonferenserna. Vi har Aisha Tyler som värd, LSD-påverkade dansare i början och ren misshandel av ordet "ikonisk". Som det brukar vara, med andra ord.

Eftersom det var ganska många spel som visades upp blir det svårt att nämna ens hälften (har redan nu börjat få problem med att komma ihåg vilka spel som faktiskt visades upp), så jag får nöja med mig att skriva lite kort om de fyra spel som jag personligen fastnade för. Dock inser jag nu att bortsett från Watch Dogs 2 utannonserades samtliga av dessa förra året. Tolka det som ni vill.

Men jag tänkte nämna några andra spel och dylikt som togs upp först. Dels fick vi se en kommande expansion till The Division, en uppföljare till Grow Home (trots att jag har det spelet tack vare Playstation Plus har jag fortfarande inte spelat det. Skämmes på mig). Ett Star Trek-spel med VR där spelarna får kommendera Enterprise utannonserades av inga mindre än Red Storm (utvecklare som grundades av ingen mindre än Tom Clancy, men verkar inte syssla med Tom Clancy-varumärket längre bortsett från delar av The Division). Sedan har vi också Trials of the Blood Dragon (om jag inte minns titeln helt fel), och så fick vi se gameplay från örnsimulatorn Eagle Flight.

Ghost Recon: Wildlands visades upp ordentligt, komplett med spelare som agerar röstskådespelare och får det att göra ont i hjärtat när de kväker ur sig militaristiska termer. När spelet utannonserades var jag till en början skeptisk då det kändes oseriöst, men jag kom att acceptera spelet och ser ändå framemot det. Wildlands såg definitivt lovande ut, även fast det dessvärre verkar lida av samma typiska Ubisoft open world-formula som företaget nästintill levt på under de senaste åren.

Sedan gladdes jag när South Park: The Fractured But Whole äntligen visades upp, som det varit så tyst från sedan utannonseringen förra året. Eftersom jag gillade The Stick of Truth ser jag naturligtvis framemot mer av samma vara, och efter den klockrena trailern som gjorde parodi av superhjältefilmer på senaste tiden är jag definitivt redo för mer South Park.

For Honor är ytterligare ett spel från förra årets E3 som fångade mitt intresse, främst på grund av möjligheten att spela som skäggiga och yxbärande vikingar (bara det är typ instabuy för min del), samt så har den snubben som varje gång presenterar spelet en sådan energi att han skulle kunna sälja vad som helst till mig och jag skulle köpa det utan att tveka.

Slutligen ska jag skriva lite om Watch Dogs 2, vilket jag faktiskt känner mig lite intresserad av. Jag tillhör den skara som gillade första spelet trots vissa brister och naturligtvis nedgraderingen, och av det som vi fått se från uppföljaren ser det mestadels bra ut. Huvudkaraktären ser douchigare ut än karaktären från senaste Infamous, men å andra sidan föredrar jag den lite mer skruvade tonen då jag tyckte föregångaren tog sig på lite väl stort allvar.

Sedan måste jag väl bara nämna den sista utannonseringen Steep, där vi får spela som extremsportare som antingen glider eller åker nedför bergen i alperna. Jag tar inte upp det för att jag nödvändigtvis är intresserad av det, men jag kände att jag bara var tvungen att nämna hur nonchalant de viftade undan när karaktärerna började dö när de kraschade in i bergsväggen. Det var... brutalt.

I slutändan var det överlag en bra konferens, gillade ni Ubisofts tidigare konferenser så lär denna inte kännas speciellt märkvärdig. Dock saknade jag några rejäla överraskningar, då det antingen var Watch Dogs 2 som redan utannonserades före E3 eller så var det spel som i alla fall jag personligen inte kände mig särskilt exalterad av. Detta i jämförelse med utannonseringarna från förra året som bland annat For Honor, nya South Park och Ghost Recon: Wildlands.

HQ