Svenska
Blog
Då har även jag sett Stranger Things

Då har även jag sett Stranger Things

Det här med att hoppa på och följa TV-serier är inte riktigt min grej har jag märkt. Som bevis på det kan jag säga att jag exempelvis inte har sett Breaking Bad, eller att jag ligger på sista säsongen av Entourage samtidigt som det inte var alltför längesedan jag började kolla på The Office (den amerikanska versionen). Så oddsen att jag skulle ta och se på Stranger Things som släpptes relativt nyligen till Netflix var inte särskilt höga, speciellt inte i och med att jag inte har Netflix. Men nu har jag faktiskt sett den serien. På Netflix.

Tänkte nämligen slå slag i saken att åtminstone prova på Netflix, eftersom det är en sådan snackis. Så då var det ju naturligtvis lägligt att Stranger Things, som fått mycket positiv kritik, blev en av serierna som jag kollade på via Netflix. Och jag kan inte göra annat än att stämma in i hyllningarna efter att ha sett de åtta avsnitten.

Stranger Things handlar om en lite avlägsen och lugn ort där i princip ingenting händer. Så naturligtvis börjar det hända saker när ett barn mysteriskt försvinner, vilket blir upptrappningen för den spännande berättelsen i Stranger Things. Det som folk varit mest positiva till vad jag sett är hur pass bra serien får fram 80-talskänslan, eftersom serien utspelar sig inom den tidsperioden, tack vare typiska 80-talsdrag och troper som använts i 80-talsklassiker som The Goonies och E.T.

Serien fokuserar framförallt på det försvunna barnets kompisar Mike, Lucas och Dustin, vilket definitivt ger starka vibbar till om hur The Goonies hade kunnat vara ifall det var en TV-serie, fast med lite andra inslag såklart. Måste även anmärka på att barnskådespelarna är fantastiska, egentligen tycker jag alla skådespelarprestationerna känns oerhört starka, men just barnskådespelarna vart jag positivt överraskad av.

Om ni ännu inte sett Stranger Things kan jag definitivt rekommendera en titt på den serien, som är både spännande och lär ge lite 80-talsnostalgi utan att leva helt på det. Jag tror inte jag kommer fortsätta prenumerera på Netflix (begränsad datamängd sätter naturligtvis käppar i hjulet, samt är jag inte helt nöjd med utbudet), men jag är oerhört glad att jag såg till att se denna serie via denna streamingtjänst.

HQ