Svenska
Blog
Battlefield 1-betan lovar gott

Battlefield 1-betan lovar gott

Som de flesta andra har den senaste tiden spenderats med Battlefield 1-betan som lär vara över nu. Jag vet också att det mesta om spelet redan har sagts, men jag tänkte ändå bidra med några rader om min upplevelse, om än enbart för att bryta min nuvarande inaktivitet.

Battlefield 1 är i alla fall det första Battlefield-spelet som jag verkligen sett framemot. Senaste som jag hypade upp var trean och även fast det var ett bra spel i grund och botten var det samtidigt lite av en besvikelse. Har rört varken fyran eller Hardline heller på grund av diverse anledningar, men Battlefield 1 har sett mycket hett ut.

Dice har verkligen lyckats med spelkänslan, och jag har nog aldrig haft såhär roligt i ett Battlefield-spel sedan Bad Company 2. Klasserna känns mer specialiserade än tidigare, stridsvagnarna är lika tröga att styra som de är kraftfulla och känns verkligen som ett hot på slagfältet. Flygplanen har liknande kontroller som i Battlefront, vilket kan båda illa, men fungerar betydligt bättre.

Även fast jag som för tillfället studerar historia (och roligt nog 1900-talets historia dessutom, dock har inte de två världskrigen fått mycket utrymme) kan ha vissa synpunkter på det historiskt korrekta, är det för det första inte ett spel som påstår sig vara historiskt korrekt, och för det andra tycker jag ändå att spelet känns tillräckligt autentiskt för att kännas som att matcherna är en del av första världskriget.

Funktioner som att kunna springa fort som sjutton med bajonetten i högsta hugg är en detalj som bidrar det, och likaså att hästar fortfarande är en del av slagen med både gevär och svärd. De känns dock minst lika klumpiga att slås med i närstrid som i Skyrim och The Witcher 3, med "fördelen" att hitboxen med svärdet är märklig då jag ett flertal gånger huggit mot en fiende som jag redan ridit förbi men ändå har ihjäl.

Något som imponerade starkt för mig var även de dynamiska vädereffekterna, speciellt på den kartan som fanns tillgänglig i betan när en sandstorm drog fram var det omöjligt att inte helt dras in i upplevelsen.

Det är också bara en av ett flertal olika buggar som jag stött. Absolut, det är ju en beta så det är ju inte så konstigt. Men samtidigt är det en del som behöver fixas, och jag hoppas verkligen att Dice lärt sig en läxa nu efter Battlefield 4 som ju var i trasigt skick när det släpptes.

Överlag är jag dock riktigt hoppfull efter att ha spelat betan, och förutsatt att Dice fixar till de buggar som plågat betan inför release tror jag att detta kan bli ett mycket bra spel.

HQ