Svenska
Blog
Ace Combat 7: Skies Unknown försenas till nästa år

Ace Combat 7: Skies Unknown försenas till nästa år

Tänkte skriva det här inlägget betydligt tidigare under dagen, men efter jag vart träffad av denna nyhet var jag tvungen att samla tankarna och försöka lösa min existentiella kris. Hur kan jag överleva resten av året med vetskapen att jag inte kommer få lägga mina smutsiga labbar på det spel som jag såg mest framemot?

Skämt åsido, egentligen kommer jag klara mig ganska bra. Hoppas jag i alla fall...

Jag ska naturligtvis inte ljuga, jag hade verkligen sett framemot att sätta på mig flyguniformen, dra upp till de okända skyarna och skjuta ned ett gäng banditer nu i höst. Samtidigt kan jag inte säga att jag är speciellt förvånad över förseningen, med tanke på att Namco tagit relativt lite utrymme för hypetåget och marknadsföring under det senaste halvåret. Att bygga upp det ordentligt på ett par månader är inte omöjligt, men för ett ganska nischat spel kan det vara svårt. Dessutom tror jag de vill vara säkra på att allt ska bli rätt. Kanske inte nödvändigtvis för serien då free-to-play-liret Ace Combat Infinity med sina över tre miljoner nedladdningar bevisat att intresset finns, men för genren i stort är det i princip enbart till PC som den verkar frodas.

Spelhösten ser ju som tur är ut att bli ganska fullsmockad redan som det är, och då har E3 inte ens ägt rum än. Så jag kommer eventuellt att klara mig. Men i slutändan kanske förseningen är bra på något sätt, då jag kan tänka mig det kan bli svårt för ett nischat spel som Ace Combat att kunna hantera den slakt som höstens spelmarknad brukar innebära. För ett spel som kanske inte tilltalar massorna på samma sätt som Call of Duty, Star Wars eller Destiny kan det vara högst fördelaktigt att släppas exempelvis under våren, vilket den senaste spelvåren är ett ypperligt bevis för.

Men positiva nyheter finns det också, då Namcos brev till fansen (som också gett oss den något tvivelaktiga titeln "Ace Combatants") som bringade denna nyhet även passade på att meddela att de fortfarande kommer visa upp spelet på E3, bland annat med deras första gameplay-visning som inte är av VR-delen.

Så ja, absolut är det trista nyheter för min egen del. Men jag tror ändå att det kan vara ett bra beslut, och nu får jag hålla tummarna på att Ace Combat 7 kommer rocka fett någon gång under nästa år.

HQ