Svenska
Blog
Call of Duty: WWII ser fortsatt välbekant ut

Call of Duty: WWII ser fortsatt välbekant ut

Det är lite lustigt ändå. När Call of Duty: Infinite Warfare utannonserades bestämde sig internet för att helt och hållet hata på det, medan jag själv var optimistisk. När Call of Duty: WWII utannonserades för ett par månader sedan älskade internet det, medan jag själv hade en rätt ljummen reaktion.

Jag håller helt med om att de futuristiska krigsspelen började bli uttjatade, och var enbart positiv till att Call of Duty skulle gå tillbaks i tiden för en annan era. Personligen hade jag dock hoppats på Vietnamkriget eller Koreakriget, men jag tackade inte nej till att återkomma till andra världskriget. Det var ju ändå ett bra tag sedan spelmarknaden drunknade i spel som gick ut på att skjuta tyskar till döds, och jag hade en förhoppning om att det även skulle tackla delar av kriget som sällan behandlades.

Den första trailern lämnade mig dock aningen besviken. Visst såg det snyggt ut, men det jag såg i trailern var i princip exakt allt som redan gjorts tusentals gånger i spelväg tidigare. Visst, det vore ändå häftigt att uppleva landstigningen av Normandie med dagens teknik, det tåls att sägas. Men det finns massvis med händelser och slag som jag skulle vilja se i spelform, som sällan eller till och med aldrig skildras, och jag hade hoppats på att nya Call of Duty skulle erbjuda lite nytt på den fronten och inte enbart sådant som redan gjorts i omgångar.

Multiplayertrailern som visades på Sonys konferens var minst sagt rörig, och även här lämnades jag med ett ljummet intryck. Jag har dock kikat på lite gameplay från multiplayern, vilket jag blev mer positiv inställd av än de båda trailerna tillsammans. Det ser definitivt ut att återgå mer till rötterna, och tempot påminner snarare om första Modern Warfare vilket jag ser som positivt. Samtidigt ser det oerhört välbekant ut, och om jag skulle vara elak skulle jag kunna säga att det ser exakt ut som World at War fast med bättre grafik. Sledgehammer verkar ha skalat av lite med spelet den här gången, men sedan inte försökt få till så mycket nytt av vad jag kan se.

I nuläget känns dock Call of Duty: WWII inte särskilt hett i mina ögon, åtminstone inte av det som visats upp såhär långt. Vilket jag ändå känner är trist eftersom jag verkligen vill se framemot spelet, historieintresserad som jag är. Men än så länge har jag inte sett något som väcker intresse hos mig, och om varken multiplayerbetan eller det som visas ur kampanjen ser ut att imponera, blir det här nog ett spel som införskaffas först när det sjunkit i pris.

HQ