Svenska
Blog

Spelmusikfredag (107)

Då var det fredag igen, och även fast jag större delen av veckan varit hemma tack vare en förkylning som hållit i sig ordentligt känns det ändå skönt med helg. Dock lär större delen av helgen spenderas med att ta igen plugg samt försöka ligga lite i framkant på den fronten.

Nåja, Spelmusikfredag och Retroktober fortsätter dock lyckligtvis som vanligt, även om det inte såg ljust ett tag på grund av det sedvanligt ostabila internet från 3... Men de goda nyheterna är att det abonnemanget numera är uppsagt, och inom ett par veckors tid ska vi ha nytt internet som förhoppningsvis fungerar mycket bättre.

Men nu var det ju ändå spelmusik som skulle bringas till folket, och denna vecka ger jag er "Dystopia" från gamla goda Ace Combat 2. Även om det här liret inte har så mycket handling i sig utöver att spelaren ska stoppa terrorister som ordnat statskupp, känns det som att det finns någonting mer i just detta musikstycke som inte riktigt finns i resten av spelet. Förmodligen beror det på att låten spelas upp i spelets allra sista nivå, där konsekvensen av ens misslyckande kan tänkas leda till en dystopi.

Den dystopiska känslan infinner sig verkligen redan från start, och trots att låten nästan känns fridfull efter det inledande stycket finns ändå den här känslan av allt kan gå åt skogen om jag misslyckas. Men för att vara en dystopisk låt känns den inte helt och hållet negativ, och om det visar sig att denna låt visar känslan av en äkta dystopi, så skulle jag inte ha någonting emot att leva i den. Men gissningsvis är detta endast en förskönad bild, vilket vore väl typiskt.

Dystopia (Ace Combat 2)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (107)

HQ