Svenska
Blog

Ultimate Marvel vs Capcom 3 - fortfarande fantastiskt!

Skrivet av ironmanken den 27 november 2021 kl 17:09

Är det någon som kör det fortfarande? I alla fall är det fantastiskt - fortfarande!

Jag hade Marvel vs Capcom 3 redan till Xbox 360. Nu skaffade jag "Ultimate" via Steam. <br />
Är det då någon större skillnad mellan dem? 

Ett flertal karaktärer har tillkommit, som Ghost Rider, Shuma Gorath (fanns som DLC till Marvel) och Nova, bl.a. 

Det finns ett läge där man skapar en kortlek ungefär som Magic the Gathering och sedan får man fler och bättre kort ju fler man besegrar. I det läget gäller det att eliminera utvalda måltavlor och ta områden från den andra sidan. Jag är klassisk, så vanligt Arcadeläge funkar utmärkt för min del. 

Fortfarande gillar jag mitt "Green team", dvs Hulk, She-Hulk/ Morrigan och Shuma Gorrath.<br />
Den senare kan väl beskrivas som en "kaoskaraktär" som kan använda alla åtta benen och andra läbbiga attacker. <br />
<br />
För Arcade-läget gäller det att ha ett bra sammansatt team.  Mitt team brukar ha en riktigt stark karaktär (gärna som 2:a, för slutstriden mot Galactus), en som snabbt kan ta ut motståndarnas första<br />
och en som ger "a shitload of damage!"   

Sedan har jag en kraftig "bias" mot Marvelsidan. De övriga är några från Streetfighter; Ryu, Chun-Li och Akuma, samt diverse hjältar från olika Capcomspel. Jag menar streetfighters som kan kasta eldbollar mot Hulk eller MODOK t.ex. 

Wesker och Felicia är snabba och rörliga, så helt borta är inte Capcomsidan. Det finns säkert de som kan skapa löjligt stora combos med dem också. 

På tal om combos:   Efter att ha nött Streetfighter IV och V i somras och höstas är det här ett välkommet avbrott.  Med "Simple" kontrollen kan vilken nybörjare som helst börja banka knappar planlöst och man vet att något fantastiskt kommer ut ändå!  Snart gör man supers med 30 smällar eller mer och kort efter det fantastiska aircombos och juggles. 

Finns det då något dåligt? Tja, om man inte gillar att komplettera alla artworks och slut för varenda karaktär är det stor risk att det kan bli enformigt. Graden av "Awesome!" är enorm, så man lätt blir luttrad när Morrigan skickar upp motståndaren i luften, gör en aircombo och avslutar med en Team Super, när alla tre (i laget) vräker på med allt de har - igen! 

Med det sagt finns det säkert en mängd saker att upptäcka ändå, mot en kompis i soffan, online eller alla, möjliga tänkbara allianser. <br />
<br />
PS. Sedan är det ju roligt att Akuma som är så "OP" i vanliga fall kan man köra över både en och två gånger med Storm, t.ex. DS. 

Ultimate Marvel vs Capcom 3 - fortfarande fantastiskt!

En kille som heter Nova mot en advokat (Phoenix Wright). Jag skulle satsa min peng på Novakillen...  

HQ