LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Topp 10 Kvinnliga Anime/Manga Karaktärer

      Topp 10 Kvinnliga Anime/Manga Karaktärer

      Skrivet av jeppe5959 den 10 maj 2013 kl 15:59

      För ett tag sen så gjorde jag en topp 10 lista för mina bästa manliga anime/manga karaktärer. Och eftersom det var om manliga karaktärer så ska det såklart finnas en lista för kvinnliga karaktärer också.


      10 Guilty Crown - Yuzuriha Inori

      För och främst så hade jag rätt blandade åsikter om Guilty Crown själva serien. Men, det som var ren mot slutet var Inori som där ljuset som fick mig att gilla serien lite grann ändå.

      Först kan man tycka att Inori är en nervös normal tjej som har svårt att bete sig på ett socialt sett. Trots det så Inori snäll mot kamrater och samtidigt under serien så växer hon ett kärleks intresse för Ouma Shu huvudkaraktären av serien. Det var också en av sakerna som jag verkligen gillade med henne i serien då hon verkligen försöker komma närmare Shu även om han själv är rätt mycket av en mes som inne förtjänar hennes goda hjärta.


      9 Clannad - Sakagami Tomoyo

      Clannad som sakt är en av mina favoriter serier och visuella noveller då dens drama och kärlek verkligen får en an känna tårar och tänka annorlunda om livet. Jag gillade mer eller mindre alla heroines i serien men om jag skulle välja den bästa av de så skulle jag nog säga att Tomoyo är det som verkligen blev fast vid.

      Jag erkänner redan nu att det är framförallt hennes utseende som jag gillar hos henne men jag gillar mycket annat i henne också. Till en början så ser man henne typ som en rätt manlig kvinna som är väldigt stark eller snarare stark på kampsport och styrka. Dock när hon väll börjat gå i high school så försöker hon visa sig mer kvinnlig även om det inte är lätt för henne. Dock när hon väll träffar Tomoya så släpps hennes kvinnliga sida ut och hon beter mer och mer som en vanlig tjej då hon faller för Tomoya. Hennes utveckling blir rätt snabbt sen.

      8 Echo - Pandora Hearts

      Echo är från Pandora Hearts som jag såg först som en anime och som jag snabbt fick ett intresse av. Tyvärr dock så slutade animen på ett cliffhanger och på ett sett som inte hände i mangan så därmed beslöt jag mig för att fortsätta följa serien i mangan och mangan blev mycket bättre än animen. En sak till som var mycket bra med serien var alla dess unika karaktärer som han sin egen charm till att få en att liksom gilla dom. Den karaktären som fick verkligen mig att gilla henne var Echo.

      Echo ser ut att va en rätt ung tjej först fast hon är faktiskt 16 år så man kan inte säga att det är ett lolicon komplex fast man får därmed ändå den känslan från henne ändå. Hon är servant till Vincent Nightray som oftar har alltid med henne omkring sig. På en sida så kan man se Vincent behandla henne på ett snällt sett men på annan så kan han va rätt grym mot henne då han kan få henne att göra dåliga saker eller misshandla henne när hon gör fel. Pågrund av detta är Echo rätt känslolös och följer nästan bara hans order hela tiden utan tvivel. Men igenom serien så lyckas hon sakta men säkert få sin egen vilja att göra det rätta och umgås sakta men säkert med alla andra. Men trots detta så har hon en mörk hemlighet bakom sig som senare i serien orsakar problem för de som gillar, detta dock får man se själv för att förstå.


      7 Saber - Fate Stay Night

      Fate Stay Night är den bästa visuala novellen jag har läst och det kommer nog bli det på ett bra tag. Det serien ägde på var dess unika speciella heroines som verkligen fick en att älska åtminstonde någon av dom. En av dom för mig var Saber utan tvekan.

      Saber är mer eller mindre Arthur som man alla har hört talas från Svärdet i Stenen och situationen är nästan det samma kan man säga. Ändå skillnaden dock är att Saber är tjej och inte en kille vilket var en av sakerna som man blev lite chockad av hennes eftersom alla såg Arthur som en man. Saber deltar i kriget för att kunna få tag The Holy Grail som kan uppfylla vilken önska som helst. Hennes ambition till att få tag i the Holy Grail överträffar alla andra då hon gör vad som helst först få tag i den. Hennes extrema fightning styrka och stolthet var nånting som verkligen fick mig att bli beundrad av henne. Hon må ha inte varit så kvinnlig i serien men hon visade ändå sin vacker och otrolig igenom att bara utstråla sig igenom strider.


      6 Komori Kiri - Sayonara Zetsubou Sensei

      Det var bara för ett tag sen jag såg Sayonara Zetsubou Sensei serien. Tror att anledningen till att jag valde att se den var nog för att den hade en liknande stil till Bakemonogatari vilket hade en väldigt unik miljö konstil. Men det som gjorde serien mest intressant var dess kvinnliga karaktärer som alla hade viss rolig charm i sig som skiljer sig från var och en, Och den som vann för det bästa var utan tvekan Komori Kiri.

      Som man ser så kan man tycka att hon ser rätt konstig ut med det väldigt långa håret och sättet som hon håller ihop med ett lakan. Det är för att hon är en hikikomori, en person som håller sig instängd hemma, går aldrig ut verken till skolan eller jobbet eller nästan nånting som har med utevärlden att göra. Dock under början så ändrar hon sin livstid lite och går till skolan till slut men föreblir som en hikikimori i skolan istället. Kiri verkar också ha lite av en snyskig sida också då hon visar sig halv naken ibland med en sexig kropp som man vanligtvis inte skulle förvänta sig en från en liten tjej även om hon är rent 17 år gammal. Till skillnad från alla andra karaktärer som pratar mycket i serien och som har större roll så ducker Kiri upp vid tillfälen som man verkligen vill att hon ska ducka upp och hennes korta ord får en nästan allitd få ett litet skratt i.

      5 Hyuuga Hinata - Naruto

      Har nog redan sakt det tidigare men Naruto var en av de första animes som jag såg och som jag verkligen gillade. Dock igenom det senaste året så har serien förlorat mycket av sin glöda. det ändrar in hur fantastiska karaktärerna i serien är och det har jag inte ångra på ännu i dag. Karaktären som jag fick ett snabbt intresse för var Hinata som jag föll för första gången som jag såg henne.

      Hinata kan man säga var en av de första kvinnliga anime karaktärerna som jag verkligen fick ett intresse för. Man kan säga att hennes personlighet skiljde sig rätt mycket från dom flesta andra karaktärer i serien som var rena ambisösa och tuffa personer som visade sig mest coola under strider. Men Hinata var mer den lugna och nervösa karaktären som alltid var i sidan av allt och slogs bara när hon var tvungen. Hon må inte ha visat säg så stark fysikt i sina strider men hon visade en vilja som överträffade många andra av alla karaktärer i serien. Hennes kärlek också för Naruto är väldigt beundrande då hon alltid försöker hinna upp i samma nivå som han och komma närmare honom. Serien dock visar inte så mycket av tyvärr men jag hoppas verkligen att vid slutändan att hon lyckas få Naruto att förstå hennes känslor.


      4 Imai Nobume - Gintama

      Gintama är ännu en av de serier som jag älskar. Blandingen mellan komiska och seriösa grejer är helt underbara. En grej dock är att de flesta kvinnliga karaktärerna i serien är rätt okvinnliga eftersom dom visaar sig rätt extrema och starka vid många tillfällen. Än av dess kan man säga är Imai Nobume som är en ren sadistig som gillar att döda.

      Nobume är Vice-Captain för the Mimawarigumi som är en elite samuraj poliskår som är konkurernter till original poliskåren Shinsengumi som är egentligen huvudkåren i serien. Hon må sin vacker ut men hon är egentligen en ren sadist som verkar gilla döda andra för smärtans skull. Även om Nobume ses som en känslolöss dödare så kan hon ändå visa en viss roligt snäll sida som gör henne lite mänsklig ändå som att ge rättvisa åt visa människor och att alltid göra sin plikt för att skydda visa också. Hon har en stor också en stor matvana för munkar som hon kan bli nästan som en hund när hon ser en. Antingen då tar hon den som en lugn sittande hund eller så hoppar hon på en och krossar personen för att kunna få sin munk. Mycket är oklart om henne ännu fast jag ser verkligen imot att veta mer om hennes förflutna och sanna sida.


      3 Hisui - Tsukihime

      Tsukihime är gjord av samma personer som gjorde Fate Stay Night så det är rätt enkelt att lista ut om man ser på konstilen och konceptet. De flesta heroines i serien var bra på sina egna sett även om någon var sämre än den andra såklart. Men den heroines som jag föll för mest kan man säga var Hisui som många sägs tycka är den tråkigaste heroines i serien men för mig den bästa faktiskt.

      Hisui är en Maid som jobbar och bor i Tohno herrgården då den enda andra maiden är hennes tvilling syster Kohaku. Då Kohaku tillhör som Akiha Tohnos perssonliga maid så tillhör Hisui som Shiki Tohnos personliga maid. Man kan se henne först som en kall känslolös person som följer bara andras order fast egentligen är det hela bara en täckmantel då hon egentligen kan va en rätt gladfull tjej. Hennes förflutna har framförallt med hennes beteende att göra. Hisui försöker alltid se till att Shiki blir nöjd för allt det hon gör för honom. Det må kanske mest vara för att det är hennes plikt som maid men ju tiden går så får hon äkta känslor för Shiki och Shiki får känslor från henne också. Jag skulle tro att det som jag mest gillade hos Hisui var att hon skiljde sig rätt mycket från de andra heroines i serien som alla har en mörk sida bakom sig men Hisui är typ bara en normal tjej (nästan). Sen ärlig talat så skullle jag ge upp en hand för att ha en maid som henne lol


      2 Shirayuki Mizore

      Denna karaktär kommer från Rosario Vampire där huvudgrejen med den serien är en massa monster girls som har ett harem med en kille Aono Tsukune. Själva animen var sådär då dens fokus egentligen var bara fan-service och små action. Mangan av serien däremot var rätt bättre då den hade mer av en story och mer seriositet i sig. Dom flesta karaktären var rätt trevliga tycka jag fast det fanns bara en karaktär som verkligen fick mig att sugas in till.

      Mizore är inte en normal tjej undan en iskvinna som har förmåga att styra is med vilja och förvandla sin kropp till is av olika slag. Till en början så kan hon ses som en söt ofarlig tjej men egentligen är hon en ren Yandere som försöker krossa vem som helst som försöker komma nära Tsukune som hon ser som en love rival. Pågrund av det så är hon som en stalker också då ofta gömmer sig någonstans nära Tsukune. Trots detta då kan hon ända komma bra överens med sina love rivals med andra ord dom andra heroines i serien. Mizore kan jag se också som en av dom roligaste karaktärerna i serien eftersom henne extrema metoder att komma närmare Tsukune är ett av det roligaste jag vet.


      1 Rin Tohsaka - Fate Stay Night

      Som jag sa tidigare så skulle det va rätt uppenbart att jag skulle ännu en heroine från fantastiska novelen på min lista. Och det skulle utan tvekan bli Rin Tohsaka som för respekt förtjänar första plats.

      En grej med Tohsaka är att man kan se henne som en av huvudkaraktärerna i serien eftersom hon har typ viktigt roll i alla router av den visualla novelen och animen såklart. För enligt mig också sån är hon typ den heroines som Shirou snackar mest med i hela serien och som det finns alltid ett slags förhållande i. I början av serien så hon är rätt känlslolös och bryr sig bara om sina ambitioner typ men när hon väll parar ihop med Shirou så ändras hon till en mer omtänksam snäll person även om det bara mest visas på hennes ansikte, men det är just det som är en Tsundere! Tohsaka är utan tvekan den bästa Tsundere man kan tänka sig. Hon blir väldigt roligt vid många av dom tillfällen som hon visar pinsamhet och hon visar sig hänsyn till andra vid tillfällen som det verkligen behövs. Sen så är Tohsaka en rätt bra fighter också, kanske inte så fysikt men på ett magi sett. Hon hamnar ofta i situaioner då hon slåss mot Servants som vanliga människor aldrig skulle kunna slåss imot och hennes flexibla kropp är så vacker att se när den rör sig. Tohsaka är nästan perfekt enligt mig eller tja hennes dåliga förhållande för tekniska apparater gör det nog annorlunda lol

      HQ
      Topp 10 Manliga Anime/Manga Karaktärer

      Topp 10 Manliga Anime/Manga Karaktärer

      Egentligen så hade jag redan gjort en sådan här lista för inte så länge sen men jag beslöt att ta bort den gamla och ersätta med en nyara lista där jag har lagt in en ny karaktär som jag blev hypad av den senaste tiden.

      10 Okabe Rintarou : Steins Gate

      En av dom främsta anledningar till varför jag gillade Steins Gate var för att jag tyckte Okabe var en sjuk rolig karaktär. Han kan ses som en barnslig person till första början men det är hans roliga sida samtidigt som han är väldigt smart. Han kallar sig När han väll hamnar i ett dilemma i serien så ändras hans personlighet totalt och blir istället en desperat person som försöker hitta dom rätta lösningarna för dom fel han gör. Hans utseende har nåt rätt roligt påpekande också då han ser gammal ut fast är egentligen vara arton år, osannolikt ja.

      9 Okazaki Tomoya : Clannad

      Jag har alltid gillat Clannad både när det gäller novelen och animen men det är dessutom också karaktärerna som jag beundrades av mest av allt. Alla hade sina unika personligheter samtidigt som var och en ustrålade sig på ett eget sätt. En av dom jag gillade mest var Tomoya som jag till grym från början. Han kallar sig för en bråkmakare i skolan fast igenom serien så hjälper han en hel del av karaktär med deras problem och man ser honom mer som en kille man kan alltid lita på att hjälpa någon. Han kan va lite av skojare då och då men det mest bara ironiska skämt som han kör mot sina kompisar. Tomoya utvecklas dock en hel del egenom serien, framförallt i After Story då han blir en person som verkligen bryr sig om sin familj och tar vara av dom.


      8 Kamui : Gintama

      Ärligt talat så älskar jag nästan alla karaktärerna i Gintama, men en del kan toppades högre än visa andra. Jag valde framförallt Kamui som jag ser som en rolig men samtidigt små skrämmande ond person i serien. Han bryr sig verken om någon eller nånting, Det ända som han strävar efter är att bli starkare än alla andra samtidigt som han njuter att döda alla i hans väg . Han ogillar dock att döda kvinnor då han påstår att kvinnor kan ge födelse till barn som kan bli starka när dom växer up. Hans utseende visas oftare än hans förklädnad fast det skulle va som spoiling om man såg hur han såg ut eftersom han har en viktigt koppling till en av huvudkaraktärerna i serien.


      7 Bakemonogatari : Araragi Koyomi

      Han kan se rätt tråkig till första hand fast egentligen är han en onormal men samtidigt normal person som alltid hamnar i situationer med andra kvinnliga karaktärer och deras tokiga problem som har med det övernaturliga att göra.

      Han ser allting det övernaturliga som nåt naturligt än nånting skrämmande eller kusligt som dom flesta skulle reagera på. Koyomi må inte ha så mycket humor av sig eftersom han spelar typ alltid the straight man i en humor situation med en annan karaktär men det finns stunder som är totalt tvärtom och då är sjukt roligt. Dom stunderna som han ser sig som riktigt roligt kan va mest under dom stunderna som han visar sin pervo sida åt dom kvinnliga karaktärerna. Det gör det därmed svårt att lista ut vad för slags människa han är, godhjärtat är han alltid dock.

      6 Roronoa Zoro : One Piece

      One Piece var inte såg länge sen jag såg igenom häller fast det tog typ en evighet att kolla igenom avsnitten dock kan man säga men det var riktigt goda tider det ändå. Ärligt talat så tvivlade jag på om jag verkligen skulle gilla serien och framförallt dess karaktärer med dom tvivlerna tog jag bort då jag väll såg igenom serien. Den karaktären som verkligen fångade min häpnad var Zoro som var en total badass karaktär enligt mig.

      Han är en av medlemmarna av Stråhats besättningen då han är en första som gick med kan man säga. Han bär nästan alltid omkring på tre olika svärd som alltid använder under en strid så han slåss med dom alla samtidigt. Två håller han och en har en i munnen, det är sjukt fast han lyckas med det på ett förvånads värt bra sett. Hans sett att aldrig typ ge upp är berömningsvärt då han slåss till sista andetaget liksom . Till skillnad dock från i strider så är dock en rätt osmart person som inte är så bra på att tänka och går alltid vilse överdrivet ofta eller alltid vilket gör han samtidigt till en rätt sjuk rolig karaktär


      5 Archer : Fate Stay Night

      Lite konstigt ja att en annan Fate karaktär hoppar fram i bilden bara efter ett nummer fast det blev så kan man säga bara. Archer kan man säga är också en riktig manlig och cool karaktär i Fate serien. Han är nästan alltid seriöst för det mesta fast en del av hans seriositet är bara sarkastiskt då han typ bara skämtar fast på ett personligt sett.

      Som sakt så är han också en Servant som deltar i The Holy Grail då hans mästare är Rin Tohsaka som i sin tur är den bästa Tsundere som finns, fanns nu ska jag inte prata om henne. Archer har en intressan bakgrund som dom flesta Servants har egentligen men hans är en lite mer speciell då han riktiga identitet är en av dom största hemligheterna bakom honom. Archer kan ses om en riktigt stark krigare också då hans sett att slåss är varierar på från svärds teknik till pilbåges teknik dock hans speciallite är pilbåge mest. Han kan ses som en hjälte också fast han själv förnekar det fast det är det som gör han till den han är, en anti-hjälte med andra ord.


      4 Vash the Stampede : Trigun

      Trigun var inte så länge sen jag såg även den är en rätt gammal serie. Men det spelade ingen roll för när jag väll såg den så berömde jag seriens unika upplägget och dess karaktärerna där bland annat Vash överraskade mig på ett speciellt sett.

      I serien så ser folk Vash som en farlig brottsling med en hög efterlyst pris på hans huvud men egentligen så är han en knasig människa som fjantar sig ofta till en början i serien och ses som en löjlig karaktär. Men samtidigt som han ses som det så har han en annan sida också i sig som är seriöst och som ansvar för dom saker som han påverkas på grund av honom. Vash är känd i serien för att alltid lyckas träffa sina mål på pricken med sin revolver och alltid lyckas med en certain kill. Fast i verkligheten så hatar Vash att döda mer än nån annan då han tycker att inget har något rätt att döda någon annan oavsett vad dom har gjort. Vashs ideal må låta rätt naive sett at tänka för oss i verkliga livet fast han har ändå mer eller mindre poäng eftersom han har rätt mer eller mindre. Personligen håller jag med honom delvis fast jag är ändå rädd för att hans ord skulle inte funka mot alla i vår värld. Därimot om Vash själv fanns i vår värld så är jag säker på att han skulle lyckas ändra vår värld på ett bra sett. Som han säger " It's all about love and peace!"


      3 Kamina : Tengen Toppa Gurren Lagan

      Tengen Toppa var en riktig höjdare serie då den visade sin fylla potential för hur anime ska va. Lite överdrivet var det i serien men det är som gjorde Tengen Toppa till den serien som är. Sen så får jag inte glömma Kamina som var en av stora huvud sakerna som jag gillade oss serien.

      Man kan se honom som en entusiastisk och pigg person som försöker ändra sättet som han och hans vänner lever under jorden samtidigt han försöker sträva efter ett idealiskt mål för mänskligheten. Hans ord lyckas få många omkring honom att gå med på hans sida samtidigt som de alla ser honom som en ren förebild för dom. Kamina ser dessutom alla lika värda eller snarare alla som hans nakamas för rättvisa. Visst kan man se Kamina delvis som en övertoppen hjälteaktig person fast grejen som jag verkligen gillade det med honom var han utstrålade det så perfekt och utnyttja aldrig sin hjälte attityd.

      2 Sagara Sousuke : Full Metal Panic

      Sagara Sousuke blev som sagt den nya på topplistan och framförallt bland mina top 3. Men för att säga sanningen så har jag vetat om Sousuke ett bra tag tillbaka då jag såg Full Metal Panic för första gången. Då tyckte jag mest bara att han var en rolig karaktär och små intressant samtidigt fast jag hade inget specillet stort intresse för han dock. Fast det dock ändrades på senaste tiden då jag har börjat läsa mangan av serien som är som en fortsättningen av animen och i den så ser man Sousuke utvecklas på ett sådant grymt bra sett att man verkligen tycker att han har en äkta man hjälte liksom.

      Man kan säga att med enkla ord att serien handlar om en tonårs tjej vid namn Kaname Chidori som stötter på Souske som har i uppdrag från en hemlig krigsfreds organization Mithril att skydda Chidori från terrorister som är ute efter henne pågrund av speciella krafter som hon bär inne i sig. Han kommer in i samma skola samtidigt som han är alltid på vakt för faror omkring Chidori vilket ofta leder till en massa kaos som till exempel missförstå ett kärleks brev för en bomb eller en terrorist attack i skolan. Trots sin överdrivna instikt för fara så skyddar Sousuke alltid Chidori från faror som sin plikt i seriösa stunder också. Dock igenom serien så börjar Sousuke inte bara skydda Chidori som sin plikt utan också för han utvecklar äkta kärleks känslor för henne. Detta visades mest barav et slutet av anime serierna men i mangan så går till helt till kärleks hållet då han offrar allting för att försöka rädda Chidori från fienden. Man ser hur starkt han försöker göra sitt bästa till att rädda sin älskare och det är en av huvud sakerna till varför jag älskar hans karaktärer och att sett att göra saker.


      1 Sakata Gintoki : Gintama

      "A samurai doesn't need a reason to take action. If something needs saving, all you have to do is grab your sword".


      Då var äntligen dags för nummer ettan och som jag tycker till all respekt förkännas till Sagara Gintoki utan tvekan. Jag bara älskade honom från första börjablev en av mina favorit serier. Gintama kan man säga handlar mest om Gintoki och hans vänner som driver en verksamhet vid namn Yorozyua där de kan ta i mot alla sorters jobb för att kunna få en mätt mage för alla dagar som dom lever. En hel del av jobbet som de får slutar med att dom hamnar i problem som gänget blir tvungna att lösa.

      Det unika med Gintoki framförallt är att han skiljer sig verkligen från dom alla andra vanliga Shounen Jump huvudkaraktär som alla har oftast mycket gemensamt mellan varandra. Exempel att ha stora krafter och sedan bli starkare med nya coola typiska krafter. Samtidigt som alla visar en överdriven rättvisa ideal att skydda sina vänner och vidare. Men, Gintoki har värken något av det, inga speciella krafter, ingen mål eller någon idealisk tänkande att skydda andra, allt han har är en träd katana och lever bara helt enkelt som en fri man. Han är extremt lat också till skillnad från andra hjältar då han till och med blir till och med trött på själva serien han är i. Man kan säga att han är nästan aldrig motiverad för nånting utan gör bara det som han känner göra. Det som han känner för att göra dock är att försöka hjälpa andras personers problem och vid visa stunder blir faktiskts rätt seriös för att kunna hjälpa dom. Gintoki ligger mest in komiska situationer i serien men när situationen kräver så kan blir rätt seriöst för att kunna komma igenom svåra situationer är att hjälpa andra. Han är lat för det mesta som sakt men dom stunderna som han faktiskt tar upp sitt svärd så visar han verkligen en grymt bra kämpar känsla som är en helt annorlunda fightning känsla än vad man får från andra serier. Han gillar personligen att läsa Jump tidningar och äta allt som har med socker att göra vilket han ibland till och med hamnar på sjukhus för. Till skillnad från som dom flest hjältar som överdriver med sina förmåger och ord så gör Gintoki sånt bara när man väll känner för att det passar och utstrålar han sig verkligen som en huvudkaraktär eller inte
      n som jag började se Gintama som i sin tur

      HQ
      Top 10 : Anime List

      Top 10 : Anime List

      Skrivet av jeppe5959 den 2 januari 2013 kl 19:11

      Fick inspiration från den här bloggen http://www.gamereactor.se/blog/super+mario+128/286001/#com
      ments

      Jag har sett en del anime nu och nu när jag passerat hundra talen av serier så tyckte jag att det var dags att göra min egen topplista av favorit animes. Jag kommer att skriva om serierna nedanför och bilder av de olika serierna kommer att vara längst ner i placerings ordning. Det börjar från tio till första så det bästa sist liksom.

      10 : Naruto

      Naruto var en av det första Animes som jag såg med Japansk tal. Då på den tiden så hade jag knappt någon erfarenhet från anime så Naruto blev nånting som jag gillade väldigt mycket. Jag älskade verkligen striderna, karaktärerna och storyn som fick många omedvetna vändningar i det hela och hur progressiv den var. Men tyvärr så tappade serien mycket glöda då det började komma in en massa fillers hela tiden som ibland kom in i helt onödiga stunder. Serien har också sådan nostalgi som gör så att man alltid tänker liksom att serien är någonting som verkligen finns i hjärtat typ och det är nånting som kommer finnas inne i mig länge också.

      9 : Death Note

      Death Note är en serie som jag hade planer på att se för ett rätt bra stag sen men då hade jag en hel del andra animes som jag var upptagen med att se. Nu när jag har sett serien så kan jag liksom att den är typ verkligen vad jag förväntade mig att den skulle va. Det är sådan intressan ide att ha en notbok som gör så att man kan döda vem som helst så länge man skriver det rätta namnet och kan föreställa personens ansikte. Serien gick en intressan väg och det fanns många stunder då man tänka liksom hur det ska gå och hur han ska ta sig ur det här. Slutet var väldigt bra avslutning av serien också

      8 : D.Gray -Man

      D. Gray-Man-Man är som en shounen-serie men den är ändå rätt annorlunda från vanliga. Man kan säga att det är mer mörkare story i den som består mycket av tragedier och förluster för dom goda. Jag var lite skeptisk med serien till en början då den kändes lite för enkel men när man väll kommer in lite längre i serien så utvecklas både storyn och karaktärerna på ett fantastiskt sätt. Serien har ett bra soundtrack också som passar verkligen till atmosfären i serien. Sen är det dock synd att serien slutade typ i en cliffhanger men jag tycker ändå att det var rätt tillfälle att göra det om det verkligen behövdes. Jag följer fortfarande serien i manga form men problemet med den mangan är att den är otroligt seg då det bara kommer ett kapitel i månaden och ibland ännu längre än det. Dock när det väll kommer ett kapitel som blir man väldigt glad över att få läsa det eftersom storyn blir mer intressant ju längre serien går. Jag hoppas verkligen att serien kommer tillbaka som anime en dag då mangan är klar kanske då.

      7 : Steins;Gate

      Steins Gate är en av dom senaste vällkända serier som jag valde se för ett tag sen. Jag har aldrig varit så förtjust i Sci-Fi serier och så men Steins Gate är en serie som har sådant unikt upplägg att det nästan allt är fascinerande att se. Seriens huvudkaraktär Okabe Rintarou lyckas skapa en mikrovågsugn som har möjligheten att skicka ett mobil email meddelande tillbaka i tiden som har möjligheten att ändra historien på ibland ett sjukt sätt. Hela iden är helt tokig men samtidigt väldigt intressant att se då man ser hur det förändrar allting som händer i serien. Karaktärerna är alla coola på sina egna sätt och Okabe är en ren tokig grym person. Hursomhelst, bästa Sc-Fi serien hittills för mig.

      6 : Fullmetal Alchemist Brotherhood

      Fullmetal Alchemist är också en serie som jag hörde mycket prat om och det var liksom bara en tidsfråga innan jag valde att sen den. Jag började med första serien som är känd för att ha sin egen story än att följa mangans väg. Jag tyckte att den var rätt cool även om det var lite små fillers då och då. När jag väll var klar med första serien så var det dags för Brotherhood som är känd för att följa mangans väg den här gången och den var utan tvekan mycket bättre. Det gick lite fort till en början de hoppade över visa introduktioner men tempot blev perfekt kort senare då det gick in mer i huvudstoryn. Karaktärs blandningen var mycket bra och animation väldigt fin (Måste ha haft en hög budget). Första serien är väldigt bra men Brotherhood är toppen bra.

      5 : Code Geass

      Code Geass är en av de första grundläggande serierna som jag valde att se. Då var jag inte heller så erfaren av anime så det här blev nåt helt nytt för mig typ och när jag såg den så blev liksom helt wow. Det som jag förvånade mig först av var allt det där brutala då dom liksom sköt oskyldiga och tvekade inte en sekund att döda vem som helst, det där tyckte jag var en moralisk grej men ändå grym eftersom som utför det väldigt bra. Serien höll nästan alltid ett bra tempo och varje avsnitt kom alltid med nya överraskningar och ibland vändningar som kunde få en att gapa. Det fanns vissa tråkiga avsnitt men för det mesta var allting grymt bra välarbetat, speciellt slutet.

      4 : Gintama

      Jag var rätt osäker till en början vad Gintama var för slags serie. Jag hade läst lite information om den men det var inte så mycket till nytta. Gintama är mest som en komisk anime då komedin som ofta är japansk kultur humor som ibland kan va svår att förstå men ändå rolig. Serien har egentligen ingen speciell huvudstory utan det handlar mer om Gintoki och hans vänner som sköter ett företag som kan ta imot vilka jobb som helst, På så sätt så får dom olika uppgifter av olika folk typ. Jag är en sån som gillar inte så mycket episodiska anime serier men Gintama är en utan tag eftersom den passar till dess stil. Sen så är inte bara episodisk utan det finns en hel del små arcs som har typ en egen story som ibland har mening i huvudstoryn typ. Arcen kan man säga är uppdelade i två delar, dom komiska arcen och dom seriösa arcen. I dom komiska så är det som sakt bara en komisk story som det ofta är parodi i vilken är en av dom sakerna som Gintama är speciell för. I de seriösa arcen så är det en mer intressant story som ofta också har grymma strider som är fantastisk animerade samtidigt som karaktärer är rätt seriösa för en gång skull. Det är dock mer komiska arcs än vad det är för seriösa. När det gäller karaktärerna så är dom flesta helt galna kan man säga då dom nästan alltid gör saker värre i komiska situationer och samtidigt gör det ännu roligare. Jag gillar också rätt mycket soundtracket av serien som inte direkt är fantasy utan mer som cool rock musik som passar bra till dom olika stunder. Jag kan inte komma på någon bättre serie som jag har skrattat mer av än vad jag har gjort med Gintama, samtidigt som serien bjuder också på vissa episka stunder som överträffar andra.

      3 : Fate Zero

      Min början för Fate serien var den visuella novelen Fate Stay Night som man kan säga är lite som en bok fast mycket bilder och röster för alla karaktärer. Jag blev helt fast i den när jag läste den och vid vissa tidpunkter så var det svårt att sluta läsa liksom när det var så spännande. När jag var klar så hade novelen blivit ett av dom bästa jag någonsin läst och den var ett rent mästerverk kan man säga. Storyn var intressan då i vissa berättelser så kunde det hända många överraskandningar och händelser som kunde få en gapa typ. Novelen var uppdelat i tre olika berättelser, den första var Fate routen som var hyfsad bra att läsa men det var de andra två routerna Unlimited Blade Works och Heavens Feel som verkligen fick mig att verkligen älska novelen.

      Sedan ett tag efter så var det dags att se Fate Zero animen som var som en prequel till själva Fate novelen. Jag hade sett animen av den vanliga Fate novelen men problemet men den var att den följde den första routen som är tyvärr den sämsta i novelen samtidigt som dom la in en del saker från de andra routerna. Men nu när jag gemför Den vanliga Fate animen med Fate Zero så är Fate nästan skit till skillnad från Fate Zero som överklasser den vanliga i alla ämnen.
      Det är inte bara tävling som allt handlar om utan serie följer en väldigt bra story som är kopplar sig rätt mycket till original novellen då den svarar på vissa mysterium samtidigt som den har sina egna överraskningar som aldrig nämndes i novellen. Fate Zero är rätt brutal kan man säga då den är som en thriller ibland men det är nånting som en de bästa routerna Heavens Feel hade i Fate novelen och det var totalt awesome. Animation är helt sinnes snyggt och musiken görs s av Kajiura Yuk som är en fantasisk musik kompositör. Serien är uppdelat i två säsonger kan man säga då första säsongen handlar mest om lära känna karaktärer medan andra säsongen är då allt det allvarliga börjar samtidigt det tragiska händer också. Fate Zero är ett mästerverk och är utan tvekan det perfekta animen formatet för hur novelen egentligen ska vara. Hoppas verkligen att de görr en remake av serien med Ufotable som gör animation.

      2 : One Piece

      jag var väldigt osäker för i tiden om One Piece för att jag tvekade mycket iden med att ha en serie med pirater samtidigt som konstilen såg rätt konstig ut. Men då folk tjatade hela tiden om den så beslöt jag mig för att skulle ge den liten chans. Då tyckte jag till en början att det såg rätt löjligt ut men ju längre in jag kom in i animen desto mer så föll mina tvivel och Jag började tänka "Fan vilken bra serie det här är" One Piece må följa i olika delar men serien har sådan progressiv och complex story som gör så att blir helt fel att droppa deras resa som är sådant underhållande äventyr. Karaktärerna har väldigt intressanta bakgrunder där en hel del av historierna är rätt brutala som bygger upp dom till de personer som de är i serien samtidigt som alla sina egna drömmar och mål som passar perfekt för varje karaktär. Och utvecklingen av en del av karaktärer är helt fantastiska då man liksom kan märker hur dom har förändras sen början. Serien har en del hel båda episka och sorgsna stunder som jag tycker skaparen har gjort ett perfekt arbete av då de kommer in när dom verkligen behövs i serien, Jag själv fick nästan en tår i ögonen under ett tillfälle. Serien är i sådan skapelse fylld värld då man alltid är spänd på att få se allt det nya som kommer hela tiden. Konstilen är rätt ovanlig och tyvärr att den är ful ibland men sen så tycker jag samtidigt att det är en rätt cool stil då den typ hör till One Piece kan man säga. Som sakt så är One Piece ett rent mästerverk när det kommer till en underhållande äventyrs-serie som visar inga gränser och den kommer att hålla på ett bra tag till har jag för mig.

      1 : Clannad After Story

      Key bolaget är rätt kända för deras förmåga att göra noveller som gör grymt bra drama och kan få en att gråta. Clannad är egentligen en visual novel men jag såg animen dock först innan den men novellen är väldigt bra också. När jag först såg den vanliga Clannad serien så tyckte jag att det var en rätt trevlig serie då storyn var skarmig och karaktärerna väldigt trevliga. Men det var inte förrän After Story som jag började tycka att serien verkligen glänste. Relationerna mellan karaktärerna var så vackra att man liksom tänkte att vilken bra liv egentligen som man kan få leva och hur viktigt man ska ta vara av sina nära och kära. Sen så kommer det en del shockande vändningar i storyn som fick mig att gråta vi en tidpunkt. After Story kan få många att osäkra i sina känslor men samtidigt glada vid stunder som serien verkligen lyckas fånga ens hjärta. Efter en hel tänkande så är Clannad After Story verkligen den bästa anime jag har se då den är en rent mästerverk som har en fantastisk bra kärlekshistoria om båda sorgsna och glada stunder.

      The Dark Knight Rises Ägde i Biografen

      The Dark Knight Rises Ägde i Biografen

      Skrivet av jeppe5959 den 27 juli 2012 kl 10:37

      Jag är ingen stor fan av Batman och har inte sett så mycket av honom heller. När jag var liten så såg jag på Future Batman och bitvis av den vanliga serien. Dom gamla Batman filmerna var inget vidare enligt min åsikt men denna film serie med Christian Bale som Batman var en fantastisk triliogi som överträffar dom gamla filmerna hundra gånger.

      Batman Begins var bra men inte suverän men The Dark Knight var fantastisk och den överträffade första filmen totalt. Och nu när man skulle se en ny Batman film utan Jokern så har man såklart tvivel av att det inte kommer att gå bra för filmen, men....dom lyckas totalt sopa bort dom tviveln fullständigt.

      The Dark Knight Rises är en ren njutning när det kommer till spänning och skådespeleri. Bale gör ett väldigt bra jobb som Batman och han lyckades faktiskt bättre än från förra filmen enligt mig. Den nya skurken i filmen Bane är en rätt badass tycker jag som gör ett hyfsat bra jobb som skurk. Musiken passar utmärkt till tempot och special effekterna är berömningsvärda. Sen så är slutet en perfekt avslutning för en grym trilogi. Om jag ska säga något opositivt så kan det va att några skurkar inte gör ett lika bra som Bane fast inte ens den bästa skurken i filmen kan mäta sig med Jokern som var en ren badass ond skurk.

      The Dark Knight Rises är en utmärkt avslutning på trilogin och den kommer att berömmas vid slutet av det här året av många andra.

      Betygmässigt en 9/10.