Svenska
Dark Tranquillity - Moment

Dark Tranquillity - Moment

This post is tagged as: Svammel

När det kommer till den välkända The Gothenburg Sound-etiketten är det, enligt mig, få band som toppar Dark Tranquillity. Visst, jag är långt ifrån bandets största fan, men jämfört med ojämnheten (kvalitetsmässigt) hos In Flames och ojämnheten (kvantitetsmässigt) hos At the Gates så har göteborgarna i det mörka lugnet alltid varit nummer ett i min bok.

Nya skivan Moment släpptes i fredags och efter att ha spenderat en helg tillsammans med Mikael Stannes raspiga dödsläten så är jag rätt imponerad. Nämnda vokalist har nämligen aldrig låtit bättre när det kommer till att leverera rena sånginsatser, och låtutbudet är tämligen bra även om det kanske inte når upp till samma nivå som mästerverken Damage Done och Character.

Favoriterna stavas däremot "The Dark Unbroken", "Standstill", "A Drawn Out Exit", "Empires Lost to Time", "Truth Divided" och singelspåret "Eyes of the World", men det finns verkligen inte ett enda dåligt spår att finna här. Älskar även att man har lagt fokus på att skapa stämningsfulla gitarrsolon som bryter av ljudbilden på ett tillfredställande sätt, och det märks att man valt att satsa mer på den melodiösa sidan av genren samtidigt som man lyckas bibehålla en stor del av såväl tyngden som drivet som hör till.

Sammanfattningsvis: Bra skit, helt enkelt.

Lyssna själva!

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Jag spelar Immortals Fenyx Rising

Jag spelar Immortals Fenyx Rising

Eller... "Spelar och spelar". Jag har precis börjat ladda ner äventyret till min Xbox Series X efter att vi, tidigare idag, fick en recensionskod hitskickad till redaktionen. Jag har alltså inte tagit ett ynka steg i Ubisofts färgglada mytologi-saga ännu och det gör såklart att dessa rader blir lite innehållsfattiga för er som läser.

För kan jag säga något om spelet i dagsläget?
Nej.
Är jag tillåten att säga något, även om jag kunde?
Också nej.

Recensionen däremot, den kommer till er den 30 november, och då ska jag förhoppningsvis ha mer information att dela med mig av. Fram till dess - trevlig helg.

Ska du spela Fenyx när det släpps i december?

Det blir tyvärr ingen Playstation 5 i år

Det blir tyvärr ingen Playstation 5 i år

This post is tagged as: Svammel

Idag dog det sista hoppen, den sista chansen att kunna få en Playstation 5 innan kalendern visar 2021. Elgiganten skulle släppa fler konsoler klockan 9:00 imorse och givetvis hängde man på låset för vara redo när de virtuella portarna öppnades. Det första problemet var dock att jag inte var ensam.

Jag hamnade snabbt i ett kösystem som hänvisade mig om att ta det lugnt och invänta min tur. Jag befann mig sedan i denna kön inte länge alls, knappt en halvminut, innan jag slungas fram, redo att betala. Problem nummer två var däremot att kösystemet inte fungerade, och även fast jag väntade så hade jag ingen konsol i kundvagnen.

Jag försökte igen. Samma visa, något längre kötid denna gång, men nope - ingen konsol i kundvagnen. Vid den här tidpunkten var klockan endast 2-3 minuter efter nio, och efter det gick det inte att göra mycket mer. Alla enheter var borta och loppet var kört.

Såg sedan att Power släppte nya konsoler vid 10-tiden, men där gick det inte mer än 5 sekunder innan alla var borta. "Poff", sa det och chansen att lira Demon's Souls i december var uppe i rök. Det går visserligen igen nöd på mig personligen, har en Xbox Series X att underhålla mig med den närmsta tiden, men lite sur blir man när man ser antalet PS5:or som säljs via Tradera och Blocket för snuskiga överpriser just nu och tänker på alla de som bara ville ge sina barn, någon bekant eller sig själva en trevlig julklapp utan att behöva betala skjortan.

Har du fått din Playstation 5 idag, eller väntar du som många andra?

Fem saker jag älskar med min Xbox Series X

Fem saker jag älskar med min Xbox Series X

This post is tagged as: Svammel

Det har gått runt en vecka nu sedan jag köpte min Xbox Series X, och jag tänkte därför att det kunde vara läge att berätta om sakerna jag tycker om med min nya spelmaskin. För överlag är jag tämligen nöjd med vad Microsoft har lyckats få till med sin uppdaterade hårdvara, men jag har valt ut fem saker som jag tycker sticker ut lite extra, och här kommer mina favoritnotiser i punktform.

Den är snygg
Jag har inte fått min Playstation 5-enhet ännu (får en förhoppningsvis en innan nyårsklockorna klämtar) men även om jag inte kan jämföra med Sonys monstruösa underhållningsmaskin så måste jag säga att Xbox Series X är löjligt läcker på sina egna premisser. Designen är kompakt, subtil men ändå kaxig på ett sätt, och hela utförandet påminner en del om en mer biffig Gamecube med mindre handtag och betydligt färre inslag av färgen lila. Visst, den är inte lika vågad på samma sätt som PS5:an, men den passar fint framför TV:n, och det duger gott och väl för mig.

Den är tyst
Herregud va tyst den är. Ibland undrar jag ens om maskinen faktiskt är på, och det går egentligen endast att höra den om du lägger örat mot fläkten, alternativt använder skivläsaren, vilket får decibelmätaren att registrera livstecken. Nu har jag visserligen sällan haft problem med för störande spelmaskiner tidigare och bra hörlurar rensar bort det mesta ändå, men att Microsoft har lyckats få till ett diskret kraftpaket råder det inga tvivel om.

Quick Resume är läskigt underbart
Det är trevligt att kunna hoppa fram och tillbaka mellan Tetris Effect: Connected och Ori and the Will of The Wisps, och att slippa glutta igenom startskärm efter startskärm är en tidssparare av gudomliga proportioner. Dock ska jag erkänna att jag tyckte funktionen till en början var rätt läskig då det kändes som min Xbox Series X alltid var redo, och nästan bevakade mig i sin iver att aldrig låta mig vänta en ynka sekund. Den var lite som en övertaggad hund som spanar in ens rörelse och avvaktade till dess att man ska plocka upp kopplet:

"S-s-sska vi gå? Nu?! Ska vi leka?"

Att sedan starta upp konsolen på morgonen (efter att maskinen varit avstängd) och se med sömniga ögon hur xboxen, inom loppet av några sekunder, kom ihåg vart jag pausade natten innan var skrämmande och underbart på samma gång, och slår man ihop detta med den låga ljudnivån så är Next Gen-känslan väldigt stark.

Share-knappen är smidig
Att plocka skärmdumpar till en recension via Xbox One var ett små klurigt företag, och du kunde aldrig göra det utan att hela din upplevelse behövdes pausas. Med Share-knappen så är det dock verkligen bara ett knapptryck bort, och sen är allt klart. Supersmidigt och tacksamt för den som gillar att spara på snygg spelkonst.

Handkontrollen är skön
Don't fix it if it ain't broken. Så lyder en klassisk sanning och i fallet den nya Xbox-dosan är det uppenbart att man följt denna devis. Det mer räfflade utskicket gör att kontrollen sitter som en smäck i näven, och även om Playstation Sense känns mer spännande och innovativ så är Xbox-varianten ett trevligt alternativ för den som tycker "less is more".

Har du skaffat en Xbox Series X/S, och vad tycker du i sådana fall?

Ljudkillen i Goodfellas

Kevin James hör inte till mina favoritskådespelare här i världen, och majoriteten av mannens komedier når som mest godkänt om man ska vara generös med ett övergripande betyg. Amerikanens sketcher på Youtube är däremot en annan femma, och då snackar vi framförallt om när Herr James iklär sig rollen som ljudansvarig i diverse Hollywood-filmer. Han har redan hunnit med att tackla No Country For Old Men, I am Legend och Good Will Hunting för att nämna ett par, och i fredags vankades en två minuter lång "behind the scenes-titt" på hur det gick till när man gjorde gansterklassikern Goodfellas.

No Country for Old Men-klippet är visserligen fortfarande bäst i mitt tycke, men när James och Joe Pesci kör en penismätartävling med rekvisita-pistoler är de svårt att hålla smilbanden nere.

Titta!

Ljudkillen i Goodfellas

Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy