Svenska
Blog
The Night Flight Orchestra sänder ut ny 80-talsmagi

The Night Flight Orchestra sänder ut ny 80-talsmagi

Att jag älskar svenska The Night Flight Orchestra är en underdrift av den saftigare typen. Jag lyssnar nämligen mer eller mindre på dessa briljanta herrar året runt, och skulle jag säga vilka som bär upp vårt lands musikaliska färger allra starkast idag så hade Björn Strid och resten av Nattflygsorkestern förmodligen tagit hem min röst tämligen enkelt.

En ny skiva vid namn Aeromantic är sedan på väg från denna supergrupp, och även om vi redan har hört ett par singlar så är det först med nya spåret "Transmissions" som man verkligen skjuter ribban upp i omloppsbanan, och om resten av albumet håller den här nivån så är förstaplasten på decenniets första årslista inom räckhåll .Bandet har nämligen tagit klivet från sin debuterade 60- och 70-talsrock till fullfjädrat och 80-talsdoftande retromys på ett tydligt och bestämt sätt under det senaste plattorna, och nu är syntmattorna så pass tunga att viljan att lyssna på annat fullkomligt kvävs under den handvävda hörselgångsbeläggningen man lägger ut. Det är pulserande, det är förförande och Strids röst svävar som ett vägledande neonljus i natten.

Den 28 februari vankas det release, men om ni vill lyssna på en av årets absolut bästa låtar redan nu kan ni göra det via länken här

HQ