Svenska
Blog
Ljuvlig AOR (4)

Ljuvlig AOR (4)

Om du höftmåttar fram en osynlig barkislimpa mellan nävarna i detta nu. I ena änden på detta osynliga matbröd visualiserar du sedan den musikaliska inriktningen som nya H.E.AT. står för medans du i den andra torrknoppen finner det marginellt mer veterandoftande rockbandet Eclipse. Slutligen ska du givetvis ha dig en av de där eftertraktade mittenbitarna och det är just där, mittemellan dessa två melodiöst rockande konstellationer du hittar soundet det nya svenskbandet Art Nation presenterar.

Debuten från i år vid namn Revolution låter ungdomlig, modern och med en sångare som skulle varit självskriven i vilket Idol-final som helst. Visst, ibland blir det kanske lite för ungdomligt som i balladen Look To The Sky där sången påminner mer om en semi-påstridig 17-åring med millimeterdjup ångestnivå men samtidigt en bottenlös brist i självinsikt. Mittenkvartetten All The Way, Start A Fire, Moving One samt Here I Am är dock alla välsvarvade rockstycken till bredden fyllda av små finesser och medryckande svängar samt fartfyllda raksträckor som väger in kraftig på pluskontot.

Som förstaförsök kan man tillsist inte vara annat än imponerad och även om det är långt ifrån ett mästerverk är Revolution som skiva och Art Nation som band värd ett par genomlyssningar av de som uppskattar välproducerad rock med fokus på melodier och lättare tyngdkänsla.

Smöra en macka och klicka sedan här

HQ