Svenska
Blog
Ljuvlig AOR (5)

Ljuvlig AOR (5)

Förra gången vi pratade om AOR kommer ni kanske ihåg att jag bad er att visualisera en mental barkislimpa för att symbolisera den musikaliska inriktningen det nya melodiösa rockbandet Art Nation stod för. Har ni kvar limpan? Ja? Nej? Ni åt väl inte upp den?

Om ni nu lidit av en akutvariant av andlig hunger, fått för er att mata diverse hjärnänder eller kanske helt enkelt glömt er limpa hemma får jag be er i tystnad leta upp en labbpartner medans ni övriga kan på nytt börja måtta ut mitten. Från nämnda matbrödsmitt tar ni sedan ett litet, litet steg mot änden som stod för H.E.A.T.-soundet, skär ut en ny skiva och letar upp det relativt nya bandet vid namn Wigelius. Den svenska kvartetten släppte sin debut betitlad Reinventions år 2012 och det var egentligen tänkt att uppföljaren skulle släppas redan nu i år men i dagarna blev det istället klart att albumet, Tabula Rasa, anländer i januari 2016.

Wigelius låter sedan en hel del likt Art Nation, väldigt ungdomligt och modernt även om det finns något sleaze-aktigt tunggung över deras gitarrspel. Refrängerna är sedan smittsammare än en offentlig toalettsits och skulle förmodligen smiska det mesta i en svensk melodifestivalsfinal även om de för en oinvigd till en början kan upplevas som något översockrade. Kort och gott ett väldigt lovande band med framtiden för sig och med talang i drivor. Tror du dock inte på mitt ord förslår jag att nu klickar in länken här nedan. Och snälla, innan ni går. Får jag be er ställa in stolarna, sopa bort smulorna från bänkarna och försökt att inte glömma inte era limpor till nästa gång. Ok?

Snälla, snälla, snälla!

HQ