Svenska
De 5 bästa vikingaspelen just nu

De 5 bästa vikingaspelen just nu

Att Sverige har en vikingatradition är väl knappast något som är en hemlighet. Men vad som kanske inte är helt lika välkänt är att vi i detta avlånga land även har en viss fallenhet för att dras till spel med vikingatema. Därför ska vi titta på de fem för tillfället mest heta vikingaspelen. Se själv om du har testat samtliga eller om det är några som du har missat. Hur som helst kommer dessa spel garanterat att maxa vikingakänslan. Dessa spel kombinerar klassisk känsla med ny teknik och säkerställer att du möter nya och unika upplevelser.

1. Volgarr the Viking

På senare tid har det dykt upp ett stort antal spel inspirerade av gamla klassiker. Men bland dessa finns det knappast mycket som klår Volgarr the viking. Trots att det är ett förhållandevis nytt spel så har det verkligen inspirerats av klassiker så som Ghosts 'n Goblins, Rubicon och liknande plattformsspel i 2D som många av oss känner igen. Kanske på grund av dess tilltalande grafik, eller retrovärde, så har det blivit ett av de senaste årens mest populära vikingaspel. Testa själv och återupplev den klassiska känslan av att ställas inför en klassisk plattformsutmaning.

2. Vikings Go Berzerk

När det kommer till balans mellan unik grafisk upplevelse och ren och skär spelglädje så finns det inte mycket som för tillfället klår Vikings Go Berzerk. Denna spelautomat med sina fyra rader, fem hjul och ikoner med vikingatema bjuder på hög nivå av spänning och spelglädje. Spela Vikings Go Berzerk hos PlayOJO och se vad automaten för tillfället har att bjuda på. Väldigt få blir besvikna. Den höga nivån av grafik kombinerat med en välbalanserad spelplan bjuder på aldrig tidigare skådad upplevelse.

3. Brave Viking

Den senaste tiden har det dykt upp väldigt många nya spelautomater, men få har varit så intressanta som just Brave Viking. Med inspiration från den nordiska mytologin så bjuder denna automat på ett flertal unika inslag som kommer att överraska även erfarna spelare. Vad den har att erbjuda är en unikt grafiskt intensiv upplevelse med omfattande vinstmöjligheter. Testa själv spela Brave Viking hos Slotozilla och upplev en spelplan som är både utmanande och lättanvänd.

4. Vikings: War of Clans

Marknaden för mobilappar har vuxit sig gigantisk. När detta unika strategispel lanserades för iOS och Android så blev det en snabbt en hit. Vad som särskiljer spelet från övriga vikingaspel är att man här måste samarbeta med övriga spelare för att bilda klaner för att kunna såväl stå emot som att erövra andra. Ladda ner appen här och testa Vikings: War of clans själv. Nu när de även har lanserat en webbaserad version av spelet så finns det inga anledningar att inte testa.

5. Expeditions: Viking

I detta strategispel så kastas man direkt in i rollen som dansk viking. Expeditions: Viking kännetecknas av ett turordningsbaserat upplägg där man får som uppgift att organisera en armé som förhoppningsvis är tillräckligt stark för att både stå emot angrepp och arrangera egna attacker på motståndarna. För er som minns de traditionella strategispelen så som Command & Conquer, WarCraft och StarCraft så kommer detta helt klart att vara ett kärt återseende. Återupplev gamla minnen och ge dig in i nya utmaningar.

HQ