Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Lego Movie 2 är en värdig uppföljare

Skrivet av Jollen den 10 februari 2019 kl 18:17

Det är inte alltid jag blir speciellt engagerad kring Oscars-spektaklet då jag ofta inte har någon djupare åsikt kring de filmer som nominerats. Men år 2015, när Big Hero 6 vann priset för bästa animerade film, var jag så fasansfullt grymt besviken när Lego Movie till och med snuvades på en nominering! Som du förstår älskar jag verkligen Lego filmen. Humorn är spårad på det mest underbara sätt och animationerna är fantastiska. Än idag förstår jag inte hur denna komedipärla inte ens kunde bli nominerad.
Nåväl, när Lego Movie 2 utannonserades (efter den något ljumma Lego Batman-upplevelsen) var tagget självfallet på topp. Nu har den äntligen kommit och naturligtvis sprang jag in på biografen, satte mig bland kidsen och skrattade högst av alla. För Lego Movie 2 är bra! Men tyvärr inte alls lika bra, eller rolig, som ettan. Jargongen är sig lik men den lämnade inte ett lika stort avtryckt på mig som den fösta. En skön familjefilm helt enkelt som alla åldrar kan tycka om. Men om du, precis som jag, uppskattar den första filmen kommer du säkerligen gilla denna. Den är värd din tid så väl som dina hårt förvärvade pengar. Se bara till att du inte kliver in i biografen med allt för höga förväntningar.

Lego Movie 2 är en värdig uppföljare

Emmet är tillbaka och humorn är lika flummig som fösta filmen

Facebook
TwitterReddit

Fyra förändringar jag vill se till Pokémon RPG

Skrivet av Jollen den 25 januari 2019 kl 09:13

Jag avskyr att flyga eftersom jag blir snabbt obekväm av att sitta i en plåtburk ett par tusen meter ovanför land. Det känns onaturligt men likväl oerhört imponerande att mänskligheten lyckats med denna bedrift. Nåja, mina flygresor har i alla fall blivit behagligare på sistone tack vare min Switch. Jag har precis flyttat till Singapore för mina utbytesstudier och det första som packades inför resan var då självklart Nintendos hybridmaskin.

På den 16 timmar långa flygresan plöjde jag igenom Pokémon Let's Go och nu, efter drygt 30 timmars speltid, har jag besegrat elit fyra och byggt ett dugligt lag. Summa summarum måsta jag säga att det var en underbar upplevelse, mycket bättre än jag ursprungligen anade. I fösta anblick var jag verkligen skeptiskt till riktningen Game Freak valde med att bland annat helt vända upp och ner på det ikoniska fångstsystemet. En stor del av speldesignen i Pokémonserien har trotsallt återanvänts i över två decennier och varför förändra ett vinnande koncept? Jag kände att Game Freak skulle förstöra allt jag älskade med de tidigare eskapaderna genom att fylla det med allt jag avskydde från Pokémon Go, men ack så fel jag hade. Istället tycker jag många av de förändringar som gjorts är fantastiska och nödvändiga då de verkligen moderniserat mycket av mekaniken som hostade damm.

Men utrymme för förbättring finns det gott om och därför vill jag dela med mig av fyra nyckelaspekter Game Freak bör vidareutveckla för att lyckas leverera den ultimata upplevelsen med Pokémon RPG.

Nya battle-animationer
Jag önskade länge att Pokémonspelen en dag skulle överge sitt turordningsbaserade stridssystem och slå ihop rollspelsäventyret med Pokkéns fightingmekanik. Nu har jag dock ändrat min åsikt då det skulle vara extremt svårt att ge varje Pokémon sin unika charm. Att skapa en unik spelbara karaktärer för alla hundratals fickmonster skulle troligtvis leda till en mängd återanvändning och därav få strider att kännas väldigt ytliga och ihåliga. Jag hoppas istället att de producerar nya, mer iögonfallande attackanimationer. Många är idag så otroligt simpla och att ha flashigare animationer skulle verkligen leda till mer underhållande Pokémonstrider. Ge mer liv till mina älskade krabater genom att animera riktigt snygga bataljsekvenser som tillåter dem att uttrycka känslor och ansträngning när de attackerar, tar stryk och undviker attacker.

Utvecklad karaktärsdesign
Visserligen finns möjligheten att välja kön och till viss mån går det att designa sin egna spelkaraktär så jag borde kanske inte klaga. Men jag vill ha mer. Ganska mycket mer till och med. Med tanke på alla möjligheter hos andra titlar idag känns det lite pinsamt om Game Freak inte drastiskt fördjupar det. Jag ska kunna skräddarsy min karaktärs ansikte, kropp, så väl som hår denna gång, annars blir jag besviken.

Djupare värld och förnyat koncept
Mitt absoluta favorit Pokémonäventyr är Guld och Silver. En av de främsta anledningarna är hur stor världen var. Det kändes helt otroligt att få utforska Kanto-regionen efter att jag besegrat elit fyra i Johto. Det var som två spel i ett; ett helt "nytt" område att utforska med åtta nya gymledare att besegra. Jag hoppas de lyckas återskapa denna känsla men samtidigt vidareutveckla världens djup. Jag vill åka på ett äventyr jag aldrig upplevt förut och ta del av en engagerande story i vackra samt varierande miljöer fyllda med dolda monsterhemligheter. Jag suktar helt enkelt efter ett förnyat koncept. Släng bort ungen och låt mig börja som en aspirerande rookie-tränare som halkar in i ett episkt äventyr med Team Rocket och riktigt utmanade gymstrider.

Autentiska läten
Det var sannerligen trevligt att grafiken förfinats till Let' Go-äventyret (som förhoppningsvis blir ännu bättre till Pokémon RPG) men nu är det väl ändå dags för Game Freak att även lägga fokus Pokémonens läten. När jag träffade på min Pikachu för första gånga var det som slog mig allra mest att hon lät som en Pikachu. Musiken har alltid varit fantastiskt men så fort mina Pokémon börjar ryta som pojkar i tidiga tonårsstadiet kan jag inte annat än sucka. Det är 2019 och alla Pokémon vägrar fortfarande att lämna puberteten. Oacceptabelt! Game Freak, snälla låt alla mina Pokémon låta som de bör istället för att härma en 20 år gammal leksakssynt.

Kanske är jag naiv som tror och hoppas att de kommer genomföra så pass stora förändringar inför nästa Pokémonspel. Men i och med den potential som finns hos Switch och med tanke på vad de redan lyckats skapa med Pokémon Let's Go kan jag inte låta bli att höja mina förväntningar. Hur som helt ser jag verkligen fram emot vad de än håller på koka ihop där borta i Japan och längtar efter att få se mer.

Fyra förändringar jag vill se till Pokémon RPG

Håller du med mig eller är jag helt ute och cyklar?

Facebook
TwitterReddit

Årets popmusik 2018

Skrivet av Jollen den 3 januari 2019 kl 13:18

Årets popmusik 2018

Länge leve popkulturen!

Jag har en svaghet för radiohits och 2018 var för egen del ett ganska lustigt musikår. Folks kärlek till Queen har återuppstått likt Jesus på påsken och jag har glatt lyssnat på deras breda katalog av musikperfektion. Samtidigt har Soundcloud rappare på något sätt slagit sig in i mainstream världen under året. Mumble-rap genren är större än någonsin, Youtubeprofiler som rappar och dissar varandra är en grej, och k-pop är överallt. Många är nog oförstående över denna utveckling men visst har det ändå kommit några riktigt härliga dunka-dunkadängor detta år. Petter och Joakim skrev nyligen om sina favoritskivor i år (kolla in deras blogg om du redan inte hunnit göra det) och jag tänkte därför komplimeter deras lista med årets sju bästa poplåtar.

Så luta dig tillbaka, slå på högtalarna, och välkomna popgunget in i ditt liv.

7) What is Love? - Twice
Fram med allt godis, choklad och socker du kan hitta. Allt som är både underbart och förskräcklig med k-pop anammas här i en fyra minuter lång inspelning. Jag har varit fullständigt besatt av denna sockersöta melodi det gånga året som paketeras i en av året bästa musikvideos. Jag har svårt att sitta still eller ens sluta le när jag slår på denna klichéfyllda pyjamasfest. Schlagerpop när det är som allra bäst och guilty-pleasure när det är som allra värst.

6) Through These Tears - LANY
De flest av oss från millenniegenerationen gick antigen igenom en emo-fas eller en fjortis-fas under vår tidiga pubertetsperiod. Through These Tears tar oss tillbaka till dessa tider genom att kombinera det bästa från bägge dessa världar toppat med ett modernt pop-ljud. Nu när jag sitter och skriver detta låter det förskräckligt men det funkar faktiskt, riktigt väl till och med! Stilfullt och enkelt. Musik behöver aldrig vara svårare än så och det är tillräckligt för att väcka varma känslor.

5) Pink Lemonade - James Bay
Jag älskar verkligen Chaos and the Calm som står sig som ett av mina favorit album så när James Bay äntligen kom ut med sin nya singel var jag exstatisk. Men min initiala reaktion var dessvärre besvikelse. Det var verkligen annorlunda och inte alls det jag sökte. Jag la undan låten i några månader men när jag väl gav den andra chans med lägre förväntningar vart jag tagen på sängen. Rock möter pop möter... dansband? Så länge Pink Lemonade spelas vill jag inte sitta still och tänker inte göra det heller.

4) Lost in Japan - Shawn Mendes
Grabben som ersatte Justin Bieber som flickvärldens popprins, han kan väl inte vara något att hänga i granen? Jodå, killens tredje skiva förvånade mig med hans nya mer mogna sound. Visserligen är det fortfarande väldigt poppigt och inte alls speciellt originellt, men den mer avskalade riktning var vågad för den unga tonårssensation. Albumet toppas med Lost in Japan som drivs av en nästintill erotisk produktion. En härligt groovig melodi som får mig att strutta ner längs gatorna som en av småflickorna.

3) New Light - John Mayer
Det kändes som om den kom från ingenstans. En blixt från klar himmel. John Mayer släppte ett album för inte så länge sen som var helt bedrövligt. Det var trotsallt länge sen John Mayer gjorde något jag faktiskt gillar. Men så fort jag spelar New Light stampar fötterna med och huvudet gungar i takt. Det här svänger på riktigt och det är fantastiskt kul att mannen med gitarren äntligen lyckas leverera något förträffligt igen. John Mayer is back!

2) Better Now - Post Malone
Ibland händer det att någon kommer med något nytt till bordet som alla vill ta efter. Denna gång var det Post Malone som kom med sin moderna sammansmältning av Hip-hop, rock och pop. Och som han har tagit världen med storm. Förvisso bröt han igenom med Rockstar men Better Now är hans bästa verk. Sången i sig är löjligt simpel men har ett klockrent gung som är perfekt för festivaler och gör sig även väl i mina hörlurar. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på låten, men jag är definitivt redo att dubbla det antalet i år.

1) Instagram - Dean
En låt du aldrig hört talats om som nummer ett? Ja ibland händer det att en alldeles fantastisk popsång går obemärkt förbi. Dean startade 2018 på bästa möjliga sätt och inget inom mainstreamvärlden kunde rå sig på denna R&B trudelutt. Lagom sexigt, välproducerat, och fräscht. Allt jag vill ha från min musik som toppas med en välskriven samt samhällsangelägen text. Denna låt får maxade tio Johan av tio.

Facebook
TwitterReddit

Kalle Anka och den stora debatten

Skrivet av Jollen den 24 december 2018 kl 16:41

Jag älskar julen och allt den innebär men jag är egentligen inte alls förtjust i vår svenska tradition med Kalle Anka på julafton. Men men, traditionsenligt satte jag mig såklart och tittade. Tomteverkstan är visserligen småtrevlig än idag och står sig som min favoritdel. Det värsta klippet måste nog dock vara den med Piff och Puff. För ärligt talat så bli jag alltid mest irriterad över dem och hoppas alltid att Pluta på något sätt ska eventuellt vinna. Till min förtvivlan har det aldrig hänt och kommer dessvärre aldrig att göra det heller.
Jag har alltid naivt antagit att alla var team Pluto men tydligen finns det en del människor som gillar Piff och Puff. HUR?! Och därför har en debatt uppstått här hemma. Vem gillar de små trädråttorna och hur kan man inte tycka att de förstör Musses och framförallt Plutos jul? Nä, jag står med Pluto alla dagar i veckan och kommer varje år fortsätta hoppas att Piff och Puff en jul inte sätter en fot i deras hus.
Nu låter jag väldigt arg och cynisk. Det är ändå jul och här sitter jag och jämrar mig. God Jul allihopa och hoppas ni har en fantastisk jul ihop med kära ... utan trädkramande ohyra.

Kalle Anka och den stora debatten

#teampluto

Facebook
TwitterReddit

Tjenare folket!

Skrivet av Jollen den 21 december 2018 kl 20:24

Hallå i stugan och välkomna till THE BLOG! Nu när Adrian presenterat sig ville även jag passa på att hälsa på er alla utan att bli för långrandig. Mitt namn är ju då Johan, men ni kan även kalla mig Jollen vilket är mitt alias Online. Jag är student på Stockholms universitet där jag pluggar företagsekonomi. Om du söker något att studera kan jag varmt rekommendera företagsekonomi, riktigt intressant är det! Det känns väl redan rätt givet att jag, precis som er alla, är extremt förtjust i spel. Halo serien ligger mig allra varmast om hjärtat men jag gillar föstapersonsskjutare överlag, plattformsspel och rollspel. Utöver gaming så ha jag ett stort intresse för sport, framförallt fotboll och tittar på Manchester United varje vecka. Jag älskar även musik och har länge tagit gitarr- samt pianolektioner och dessutom tagit mig tiden att studera musikproduktion. Inte för att jag är något vidare duktig men jag kan aldrig få nog av musik!

Till mångas förtvivlan har jag en väldigt unik, eller snarare generisk, smak. Jag fullkomligt ÄLSKAR klyschiga och smörig produktioner. Popkultur är life och här hemma dansar jag loss till k-pop och gråter när jag tittar på The Devil Wears Prada. Eller nja, kanske inte riktigt men jag kan verkligen uppskatta det simpla i alla underhållningsformer.

I alla fall, jag hoppas ni kommer tillbaka och läser min blogg då och då. Jag ska försöka diskutera film och musik, speciellt de från fjärran öster som vi här i Sverige inte hör så mycket om. Jag diggar även brädspel så emellanåt ska jag försöka recensera dessa. Om ni har förslag på brädspel, filmer och musik får ni gärna kommentera dem nedan eftersom jag vill gärna höra vad folk gillar och ta till mig av era smaker samt diskutera dem i framtiden! Eller kommentera om vad som helst för sjuttsingen, alltid roligare med diskussioner än att endast höra mig babbla. Hoppas vi ses snart igen och att mina texter kan vara till er behållning. Tillsvidare får ni njuta av mitt vackra nylle.

Tjenare folket!

Peace!

Facebook
TwitterReddit
Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy