LIVE
HQ
logo hd live | Phantom Fury
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Blog

   The Boys-spinoffen Gen V överträffade mina förväntningar

   Skrivet av Jonas den 22 april 2024 kl 03:33
   This post is tagged as: TV-serier

   Som jag själv, Petter och flera andra varit inne på börjar det bli helt ohanterligt att ha alla streaming-tjänster. Det är helt enkelt inte värt det, man har bara så mycket tid. Därför har jag börjat säga upp en del tjänster mellan varven där Netflix (bäst, det är bara så), Disney+ (tack vare det ändå rätt förmånliga årsabonnemanget) samt HBO (halva priset livet ut) är de enda jag alltid har.

   Av den anledningen har jag inte sett The Boys-spinoffen Gen V förän nu. De trailers som visades var inte nog intressanta, skådespelarna var heller inget som lockade och premissen med ungdomar som superhjältar kändes mest tramsig. Eftersom Fallout bara finns på Amazon Prime, så fick jag dock tänka om och skaffa tjänsten, dessutom kommer ju den fjärde säsongen av The Boys om drygt en och en halv månad.

   Så... därför fick det bli Gen V i helgen. Och det var ju förbaskad tur, för serien är riktigt bra. Kanske hjälpte mina lågt ställda förväntningar, och det är definitivt inte lika vasst som förlagan, men underhållande är det och förvånansvärt respektlöst. I kategorin "vågade scener" är det minst lika vasst som The Boys och flera gånger har jag bara suttit som en fågelholk.

   Summa summarum, gillar du The Boys och har ännu inte sett Gen V, så gör inte samma misstag som mig och rata detta i onödan.

   The Boys-spinoffen Gen V överträffade mina förväntningar

   Överraskande kul, rekommenderar.

   HQ

   Önskemål till Fallout: Säsong 2

   Skrivet av Jonas den 19 april 2024 kl 03:52
   This post is tagged as: TV-serier

   Jag erkänner att jag inte direkt ramlade av stolen över beskedet att det blir en säsong till av Fallout-serien, det var väl väl så väntat att de flesta nog redan betraktade det som bekräftat redan. Jag fullkomligen älskade den första säsongen, men saker och ting kan alltid bli bättre, så här är mina önskemål.

   • CX404 (Dogmeat) - Jag fattar såklart att skaparna ville ha med hunden i Fallout-serien med tanke på hur viktig vovven var i Fallout 4. Men här tillför den ingenting. Det blir mest en hund som slumpmässigt springer omkring utan att det fyller något egentligt syfte. Ta bort helt eller lägg lite krut på att göra hunden meningsfull.

   • Maximus - Jag fattar varför Bethesda och Amazon absolut ville ha med den ikoniska T-60 power armor, men sedan verkar de ha haft svårt att veta vad de skulle göra med rustningen. Hela Brotherhood of Steel-vinkeln samt Maximus samtliga scener är sådant man kan spola bort när man tittar och exakt ingenting skull gå förlorat. Dessutom känns den tafatta kärlekshistorien oerhört menlös.

   • Mer svart humor - Jag gillar att det finns en del svart humor i serien där man nästan skäms över det man skrattar åt. Men det behövs mer av detta. Fallout-spelen kryllar av riktigt olustiga krabater och svåra beslut, det här måste få lysa igenom.

   • Folk förflyttas för snabbt - Det blir lite som slutet av Game of Thrones när folk reste omkring över hela världen ungefär som att det gick snabbtåg mellan alla världens hörn, vilket gjorde att det snabbt kändes som att Westeros var lika stort som Hisingen. I Fallout går våra hjältar genom grönsande områden med vattenmonster för att därefter vandra i knallorange öken och minuten senare vara i en mack i miljöer som känns som New York (där serien till stor del är inspelad). Det tappar trovärdighet på det här sättet och förstör uppfattningen om var de är och hur stort allt är.

   • Svängdörrar till Vaults - Ok, det är ju inte jättemånga Vaults vi fått besöka i säsong ett, men det känns som ett begynnande problem om vi ska få veta allt om och kolla in fem-sex Vaults varje säsong. Dessa tappar mystik när folk kommer och går som de vill.

   Önskemål till Fallout: Säsong 2

   Petitesser måhända i en serie jag verkligen gillar. Men som sagt, allt kan bli bättre, vad vill du se till säsong två?

   HQ

   Bra att Tarantino lägger ner sin nya film

   Skrivet av Jonas den 18 april 2024 kl 03:38

   Förra året började Quentin Tarantino berätta mer om sin kommande film, The Movie Critic. Den skulle som namnet antyder handla om en filmkritiker, och Brad Pitt var en av de inblandade skådisarna. Tanken var att denna rulle skulle avrunda hans profetia om att han skulle göra tio filmer och sedan dra sig tillbaka från Hollywood.

   Eftersom Tarantino är en säregen herre, verkar det som att han faktiskt menade vad han sade - och jag kände mig direkt besviken. Dels för att jag gärna hade velat ha mer Tarantino i framtiden (hans filmer är inte alltid bäst, men de är unika), men dels också för att jag tyckte premissen lät väldigt trist och det kändes därmed som ett blekt avsked.

   Därför blir jag faktiskt inte alls ledsen över uppgifterna att han nu bestämt sig för att skrota filmen helt och hållet. Nu är det tillbaka till ritbordet istället, och även om han säkert hade kunnat göra underverk med premissen, hoppas jag nu på något lite rivigare i stil med Kill Bill, Django Unchained och The Hateful Eight - samt såklart eviga klassikern Pulp Fiction. Ska han absolut sluta göra film (tänk om snälla Quentin), så låt det handla om något lite mer fantasieggande och spännande än historien om en filmkritiker.

   Hur känner du själv, sörjer du att The Movie Critic inte tycks bli av, eller låter det spännande?

   Bra att Tarantino lägger ner sin nya film

   Django förblir min personliga favorit av Tarantinos filmer.

   Puma släpper tjusiga Playstation-sneakers

   Skrivet av Jonas den 17 april 2024 kl 03:33

   Något jag alltid köper med mig orimligt mycket av under mina USA-resor är sneakers. Man kan inte få för många, så är det bara. Något jag däremot sällan köper är specialutgåvor, detta av den enkla anledningen att de är våldsamt fula. Det problemet har dock inte Puma och Playstation.

   De har nu utannonserat en gemensam kollektion av kläder och sneakers - som faktiskt är riktigt tjusiga. För att göra en kort historia ännu kortare, så är det definitivt "Mäki tar två"-varning på dessa (för alla er som minns Petters gamla bloggserie).

   Puma släpper tjusiga Playstation-sneakers

   Blir det ett par (eller två) till dig själv?

   Vad hände med minikonsolerna?

   Skrivet av Jonas den 16 april 2024 kl 02:51
   This post is tagged as: Övrigt

   Ni vet säkert precis vad jag menar. För ett par år sedan lanserades flera minikonsoler efter att Nintendo startade trenden med en miniatyr-NES. Den blev så populär att scalpers slängde sig över den och därefter följde bland annat minivarianter baserat på Super Nintendo och Mega Drive. 

   Men... sedan tog det lite stopp. Visst har det kommit miniversioner på Ataris och Commodores produkter, men var är Neo-Geo Mini (nej, miniarkadkabinettet räknas ej), Nintendo 64 Mini, Sega Saturn Mini, Dreamcast Mini, Playstation 2 Mini och Xbox Mini?

   Möjligen ligger en del av svaret i det faktum att spelen till de äldre formaten var så oerhört små att minnet var ett ickeproblem. Ska det ingå 25 Playstation 2-spel (vilka låg på DVD) skulle det onekligen bli lite tuffare. Dessutom... de bästa minikonsolerna baseras på de två sista generationerna ur pixeleran. De tidigaste generationerna inom 3D är däremot lite mer svårnjutbara idag, något den som köpte Playstation Mini nog märkte.

   Men ändå, jag är fortfarande sugen. Att dra fram min omsorgsfullt nedpackade Saturn för att spela Athlete Kings, Nights into Dreams och Saturn Bomberman är för meckigt. Jag vill helt enkelt ha minikonsolen för att på 30 sekunder kunna vara igång med någon gammal klassiker.

   Finns det något gammalt konsolformat som du skulle köpa en minikonsol av utan att ens blinka?

   Vad hände med minikonsolerna?

   Sega Mega Drive II Mini är den bästa minikonsolen hittills med runt 60 utmärkta spel, där de många är ovanliga och därför svårare att få tag på.