Svenska
Blog

Imorgon startar E3 på allvar

Skrivet av Jonas den 8 juni 2018 kl 21:24

Det är nästan så jag darrande måste sträcka mig efter vattenglaset och fukta strupen medan jag skriver det, men vi är just nu ett dygn ifrån den första E3-presskonferensen, vilket är EA. Exakt vad de ska visa vet jag inte, men min förhoppning är att vi åtminstone får se ett nytt Star Wars-projekt.

Men egentligen tänkte jag inte spekulera så mycket (även om det också kommer längre ned), utan slå fast att det kommer bli en väldigt bra E3. Ryktena till trots, så verkar Playstation 5 vara något år bort, och Xbox One X är bara halvåret gammal ännu. Det lär alltså utannonseras en hel del spännande, och det här kommer vi berätta om.

Gamereactor har nämligen ett stort team på plats i Los Angeles (däribland Mathias Holmberg och Lisa Dahlgren från svenska Gamereactor) som redan har varit där några dagar och tjuvstartat lite med flera blytunga spel, gjort intervjuer och liknande, som ni kommer få läsa om de närmsta dagarna. Vi kommer rapportera om allt av värde och lite till, ni kommer kunna läsa kompletta sammanfattningar av presskonferenserna om ni inte vill vara uppe och kika själva, och det kommer även gå se presskonferenserna hos oss och repriserna efteråt.

Vi kommer leverera massor av video från mässgolvet, massor av foton, massor av gameplay, massor av intervjuer, massor av nyheter, massor av förtittar och massor av artiklar. Vi har ett makalöst team på Gamereactor och vi gör, enligt min mycket blygsamma mening, väldigt mycket bra - men just mässbevakningen är en av de saker jag personligen är extra stolt över och utan att överdriva kommer vi i år vara bättre än någonsin. Och det anser jag säger en del.

Med det sagt, jag har redan spekulerat en hel del i den suveräna podcasten Power-Up, men här nedan tänkte jag ändå försöka mig på ett tips från varje presskonferens på outannonserade saker som jag tror har chans att visas upp. För att göra det mer spännande så låter jag bli att spela säkert och kör på mer osäkra kort, listat i den ordning presskonferenserna körs:

EA
Star Wars Arens Shooter, Respawns omtalade Star Wars-spel är en arenaskjutare modell Overwatch med med kända hjältar och ruskprickar från Star Wars-universumet.

Xbox
Halo Battle Royale till Master Chief Collection. Enorma banor, massor av fordon och fokus på team på fyra personer (annars blir många av Halo-fordonen menlösa).

Bethesda
Doom 2 utannonseras. Bethesda har inte haft jättemånga succéer med sin singleplayersatsning, men Doom är en av dem och släpptes för drygt två år sedan. Det visas nu och kommer lagom till jul.

Square-Enix
Nytt Final Fantasy till Switch. Kanske en feg gissning, men det har överhuvudtaget inte ryktats om detta (annat än Final Fantasy XV), och jag tror de har en storsatsning på gång tillsammans med Nintendo.

Ubisoft
Nytt knasigt projekt med Nintendo. Det kan vara Mario ? Rabbids 2 eller något helt annat, men efter denna succé kommer de vilja göra något nytt igen.

Sony
Sony har varit experter på tunga tredjepartsexklusiviteter denna generation. En del har de styrt upp och en del har kommit tack vare dominansen för Playstation 4. Devil May Cry 5 tror jag kommer vara ett sådant spel som visas hos Sony.

Nintendo
Företaget där allt kan hända, tror jag kommer spela ganska säkert. Det går så jäkla bra just nu. Därför tror jag inte det är Nintendo själva som överraskar mest, utan Atlus med en Persona-satsning.

Imorgon 20:00 drar årets E3-täckning igång på allvar. Först på tisdag kväll slår mässan upp portarna, men då är alla viktiga presskonferenser avklarade och de absolut flesta stora utannonseringarna slut. Det kommer bli hektiskt, mäktigt och fullkomligt underbart. Vi hörs imorgon!

Imorgon startar E3 på allvar

HQ