Svenska
Blog

Mindre valuta för pengarna med Playstation Plus

Skrivet av Jonas den 29 mars 2019 kl 01:29

För ett år sedan meddelade Sony att de ämnade dra ner antalet spel man får varje månad med Playstation Plus från sex spel till två. Detta skulle ske ett år senare, och nu har vi för andra månaden fått nöja oss med just två spel istället för sex.

Rimligen är det relativt få personer som laddar hem gratisspelen till Playstation 3 idag (i synnerhet som bakåtkompatibilitet saknas till Playstation 4) och PS Vita, men jag är fullkomligt övertygad om att de finns. Så sent som i höstas släppte EA FIFA 19 till Playstation 3 och det betyder givetvis att de anser att publiken är stor nog för att det ska vara värt det. Själv har jag glatt mig åt PS Vita-spelen som ingått, något jag tycker känns som en helt rimlig satsning med tanke på hur enheten behandlades (vilket jag skrev en debattartikel om).

Oavsett kan det knappast ha handlat om några vansinniga utgifter från Sonys sida att inkludera dessa båda format, även om de allra flesta troligen bara laddat ner Playstation 4-titlarna. Men när de nu rycker bort fyra av sex spel från tjänsten, så gör de samtidigt den märkbart sämre. Jag får mindre valuta för Playstation Plus-abonnemanget idag än jag fick i januari. De hade åtminstone kunnat ersätta spelet med ett tredje till Playstation 4, varför inte ett månatligt virtual reality-spel?

Säkerligen kommer Sony lägga till Playstation 5 som format när den kommer och då växer antalet spel förmodligen till fyra, men jag tycker helt klart att det schyssta hade varit att låta åtminstone PS Vita (som fortfarande har en hyggligt strid ström av indies och fått tveksam behandling tidigare) hänga med fram till dess. Att, uppskattningsvis ett år innan den nya konsolen kommer, devalvera värdet på sin onlinetjänst utan att alls vilja kompensera användarna känns som ett tveksamt grepp.

Mindre valuta för pengarna med Playstation Plus

Underhållande Gunhouse blev ett av de två sista PS Vita-spelen vi fick med Playstation Plus.

HQ