Svenska
Blog

Gas eller kol till grillen

Skrivet av Jonas den 8 maj 2019 kl 01:42

Har sedan jag blev husägare för några månader sedan, varit otröstligt sugen på att skaffa gasgrill. Har redan en hygglig för kol, men efter att otaliga gånger ha rest i USA och bott på hotell där de haft schyssta gasolgrillar, känner jag nu suget efter något som låter mig få maten lite mer exakt som jag vill ha den.

Men de kostar. Slängde ut frågan på Twitter om vad folk egentligen föredrar och insåg att detta ju är en känsligare fråga än det mesta annat. Vilket är lite märkligt ändå, de kompletterar ju varandra rätt bra. Att kunna grilla något på exakt temperatur under lång tid är ju onekligen enkelt med gas, men visst sjutton ger kol en härlig smak. Dessutom är min uppfattning att det är lättare att få till bra rök i en vanlig grill.

Därför slukar jag just nu ungefär alla grillvideos som finns att hitta där matglada Sydstatare till självutnämnda grillexperter ger sina bästa tips. Och jodå. Nog lockar en Weber Genesis II E-310 GBS rejält alltid. Jag ska vela några veckor till då snön bara vräker ner i Jämtland just nu (och därefter vankas E3 och USA-resa), men förhoppningsvis slår jag till i början av juli och inleder en sommar med orimligt och ohälsosamt mycket grillande av allt man rimligen kan peta in i truten.

Gas eller kol till grillen

Föredrar du gasol eller kol när du grillar?

HQ