Svenska
Blog

Slut på semestern - tillbaka igen

Skrivet av Jonas den 8 juli 2019 kl 14:19

Vi har gjort Gamereactor så länge, både jag och Petter, att det börjar kännas som en riktig familjemedlem. När jag gick på semester för tre veckor sedan var jag helt slutkörd av allt E3-arbete (även om det är bästa och roligaste veckan på året, går det inte neka till att det tar på krafterna att hålla Gamereactors sanslösa tempo), men bara några dagar efter att jag satt mig på planet till USA, började det klia i skrivarfingrarna igen.

Nu har jag ytterst medvetet valt att inte blogga på semestern just för att försöka ha semester, men så mycket av det jag sett och gjort har fått mig att vilja författa en blogg. Kort sagt, räkna med uppdämt bloggbehov nu när jag är tillbaka.

Så hur var semestern annars då? Jo, sanningen är att det är genuint svårt att inte ha det extremt trevligt i just Florida. Vädret blir liksom inte bättre och eftersom det finns luftkonditionering i alla byggnader, går det utmärkt att svalka sig vid behov. Det kanske märkligaste exemplet på hur väl luftkonditionerat Florida faktiskt är, hittar vi i AMC-biograferna. Här köpte vi biobiljetter till helt nya filmer för mellan $5-$11 styck och fick sitta i elektriskt drivna recliner-fåtöljer man bokstavligt talat kan ligga i... men eftersom det är så pass svalt i lokalen, har de även inbyggd sätesvärme - som jag och sambon faktiskt använde mellan varven i ett subtropiskt klimat.

Eftersom jag och sambon åker till Florida vart och vartannat år, kunde man ju tycka att det borde börja ta slut på saker att se. Till saken hör dock att Florida är lika stort som hela Götaland och Svealand tillsammans, och med 21,5 miljoner invånare finns en hel del att kolla in. Den här gången har vi därför besökt statens huvudstad Tallahassee, vilken var värd ett besök. Klassisk sydstatscharm och sådana där pampiga vita, amerikanska regeringsbyggnader trängdes om vartannat tillsammans med ljuvlig vegetation och enormt mycket studenter.

Har även besökt St. Petersburg (och kollade in Pride-festligheterna med en kvarts miljon deltagare) som nog är den plats jag skulle välja att bo i om jag fick chansen att köpa en lya i Florida. Även om Miami och Fort Lauderdale är magiskt trevliga, är Floridas västkust flera strån vassare när det kommer till klimat och vatten. Bodde även en knapp vecka i Naples, USA:s rikaste stad och tillika den med lägst kriminalitet. En halvt surrealistisk upplevelse med privatjet som startade och landade stup i kvarten, samt helt osannolikt lyxiga hus.

Fick även förmånen (?) att uppleva amerikansk sjukvård i just Naples efter att ha blivit påkörd. Lyckligtvis inte överdrivet dramatiskt, men nog för att jag skulle gå i backen och tappa det jag bar på (ett tolvpack munkar - så viktiga grejer!). Hon som körde bilen tog sitt ansvar lyckligtvis och skjutsade mig till en amerikansk akut där väntetiden var ungefär tio minuter innan jag fick komma in och träffa läkare samt röntga mitt värkande knä. Amerikansk vård är som bekant inte för alla, tyvärr, men för de som är försäkrade gör den verkligen sitt jobb. Det slutade med mindre skador på mjukdelar och en order om att ta det lite lugnt på semestern.

Sistnämnda gick det sådär med dock. Jag har shoppat kläder till förbannelse (regeringen siktar som bekant på att införa en extra skatt på kläder - något jag personligen tror kommer få folk att handla mer på postorder från Europa istället, vilket skett efter motsvarande skatt på elektronik... men det är ett ämne för en annan blogg), ätit gott på Whole Foods, hängt i timmar på Barnes & Noble, drällt i arkadhallar, promenerat, badat, solat och rattat runt i en alldeles underbar GMC Acadia.

På det stora hela en förträfflig semester och jag kan inte nog rekommendera er att åka till just Florida. En resa fram och tillbaka kostar totalt mellan 3000-3500 kronor för en vuxen om du bokar minst en månad i förväg. Det tycker jag ändå är helt okej. Väl där är det sedan bara att lassa på. Djuphavsfiske, oöverträffat klimat, waveriders, shopping på Sawgrass, alligatorer i Everglades, världen bästa nöjesfält i Orlando, charm i Key West, makalös mat och historia i St. Augustine. Och då har jag inte ens nämnt Miami som i sig självt roar nog för en hel semester och mer därtill.

Vad planerar du att göra på din semester i år?

Slut på semestern - tillbaka igen

Höjdpunkten på resan? Kanske! Hälsade på i Hulk Hogans egen shop i Tampa.

HQ