Svenska
Blog

Halvnöjd med Star Wars: Rise of Skywalker

Skrivet av Jonas den 18 december 2019 kl 17:43

Vad Petter tycker om Star Wars: Rise of Skywalker kan ni läsa i hans blogg, och faktumet är att vi båda såg den samtidigt i Östersunds urusla biograf. Så vad tyckte jag då? Jag håller det helt spoilerfritt här, men tänkte skriva en annan till bredden späckad med spoilers senare ikväll.

På det stora hela är jag ändå nöjd med slutet, och jag håller helt med Petter om att filmen är klart bättre än The Last Jedi, men rår inte på The Force Awakens. Det blir liksom lite för mycket hoppande fram och tillbaka, lite för mycket saker som sker i sista sekund, lite för mycket som sprängs och återigen handskas det mycket frikostigt med vad som gör kraften till just kraften.

Men mycket är väldigt bra också. Dels en hel del fanservice (de som kan sin Rebels och har läst de senaste böckerna har en del kul att hämta), dels en hel del reparationer av Johnson vansinne från The Last Jedi och dels några riktigt underhållande scener som känns sådär gemytligt Star Wars-mässiga som bara denna serie förmår bjuda på.

Hur denna nya trilogi kommer motstå tidens tand, återstår att se. Prologtrilogin var enormt hatad när den kom, men har fått viss upprättelse med tiden. Den har trots allt sina förtjänster, och jag tror det kan vara samma sak med denna. Trots allt växer det upp en ny generation Star Wars-fans för vilka Finns och Reys äventyr kommer vara inkörsporten till Lucas klassiska galax - men mycket av magin från de första tre filmerna är tyvärr förlorad.

Halvnöjd med Star Wars: Rise of Skywalker

Efter att ha sett alla tre nya Star Wars-filmer kan jag inte minnas en enda nyskriven låt av John Williams, det har helt enkelt varit för mediokert.

HQ