Svenska
Blog

Väldigt sugen på Outriders

Skrivet av Jonas den 14 februari 2020 kl 03:15

Förhoppningsvis har ni hunnit läsa vår förtitt av Outriders som publicerades sent under gårdagen. Jag själv översatte vår holländske kollegas text efter att han hälsat på hos People Can Fly, och ord för ord blev jag alltmer sugen på att själv få spela. Efter att ha pratat med honom, är jag övertygad - detta är ett spel i min smak.

Att jag gillar loot-shooters vet du kanske (om du följt min blogg), och här tycks jag få lite av detta, komplett med den sköna spelmekaniken från Gears of War, upplägget från Destiny, dystopin från Killzone och klassiskt rollspels-levlande. Jag är definitivt såld på den grundpremissen, och gillar även designen i äventyret samt den ödesmättade bakgrundshistorien. Kort sagt tycks det vara ett spel i min smak, och det är få saker jag tycker är roligare än att spela co-op.

Och just detta erbjuds som bekant i Outriders, där en trupp om tre personer som valt en av fyra valbara klasser, ska skjuta sig igenom ett 40 timmar långt äventyr. Det är precis min typ av spel, kort sagt.

Jag var dock aldrig något fan av Gear of War: Judgment (som jag hade gett en sexa), även om jag gillade Bulletstorm mer (som jag hade gett en sjua), som är People Can Flys tidigare spel. Vad ska man tro om detta då, kan studion göra underverk? Som jag tidigare skrivit i min blogg, sitter inte kunskapen att skapa spel i ett företagsnamn, utan i personerna bakom det. Det kan tyckas självklart, men jag ser fortfarande folk som utan koll förväntar sig att spel ska leva upp till föregångare trots att det är ett nytt team som gör det, eller nyckelpersoner hoppat av.

I fallet People Can Fly är detta viktigare än någonsin att ta i beaktande, då ingen av de som skapade studions tidigare spel finns kvar i företaget. Det handlar alltså i praktiken om en i det närmaste ny utvecklare. Och därmed har de definitivt "benefit of the doubt" från min sida och jag ser verkligen fram emot vad de kan åstadkomma.

Någon gång senare i år är det premiärdags till PC, Playstation 4 och 5 samt Xbox One och Xbox Series X. Jag förmodar att vi kommer få se mycket mer från det hos antingen Microsofts eller Sonys formella uppvisande av de nya konsolerna - och det ser jag fram emot.

Väldigt sugen på Outriders

Tokröj med inslag jag brukar älska från People Can Fly.

HQ