Svenska
Blog

Har det någonsin varit billigare att spela?

Skrivet av Jonas den 28 februari 2020 kl 01:03

Jag har ingen aning om de uträkningar som PCGamesN gjorde (som vi rapporterade om), som säger att Xbox Series X motsvarar grafikkortet RTX 2080 TI, stämmer. Jag vet verkligen inte. Men om de gör det så låter det dyrt. Och kraftfullt. Men dyrt, prestanda kostar.

Men Playstation 5 rapporteras också ha det kämpigt med prislapparna, och en bra PC är samtidigt inte heller något som säljs till kompispris. Men även med allt sådant medräknat - har det någonsin varit billigare att spela än nu? Epic Game Store levererar gratis spel varje vecka, Microsoft har gratis spel varje helg för alla med Xbox Live Guld/Ultimate, det dräller av gratiserbjudanden på gratis spel (som Black Desert Online just nu) och så har vi ju prenumerationstjänsterna för runt hundringen i månaden - som man lätt kan få ner priset på om man fyndar vid reor. Till det kommer flera riktigt schyssta 'free to play'-spel.

Visst, man får inte alltid de senaste titlarna och är lite mer låst i urvalet. Men köper man en konsol för 5000 kronor behöver man egentligen aldrig lägga mer än en hundring per månad för att kunna vara en gamer som har mer än nog med spel eller en PC för 12 000 kronor och då behöver man egentligen aldrig mer lägga ut en spänn om man kan vara lite allätare.

När folk klagar på att spel kostar 700 spänn, så handlar det i princip uteslutande om lanseringarna och ofta går de att få tag på betydligt billigare. Jag vågar påstå att det aldrig varit billigare än nu att spela spel, oavsett vad nästa generations konsoler kommer att kosta.

Har det någonsin varit billigare att spela?

Halvt löjligt vackra Black Desert Online är just nu gratis att ladda hem, och det saknas sannerligen inte gratisalternativ heller.

HQ