Svenska
Blog

Gasolgrill införskaffad

Skrivet av Jonas den 17 april 2020 kl 02:40

Det blev en väldigt trevlig diskussion om kol kontra gas förra året när jag bloggade om grillar. Som väntat föredrar somliga kol (vilket jag använt i alla år och har en schysst), medan andra föredrar gasol, och det är starka åsikter som gäller.

Bra kolgrillar har ju onekligen sina fördelar, inte minst att de är lätta att använda för att röka saker (älskar rökt mat; kött, ost, fisk, vegetariskt). Men vi har ofta vänner på besök och en klotgrill tenderar att bli lite för liten. Dessutom är det ju det här med förberedelser. Jag grillar ofta dagligen med gasolgrill när jag är i USA, provar allehanda märkliga fiskar och skumma styckdetaljer samt grönsaker jag aldrig sett förr - och just komforten att kunna vara igång med allt efter bara någon minut... lockar.

Därför beställde jag häromdagen en Weber Genesis II Ep-335 GBS. Och hoppas verkligen den anländer under fredagen (även om jag är skeptisk, posten har inte direkt ökat tempot av coronaeländet). Om så är fallet blir det till att bygga i helgen och sedan grilla, grilla och... grilla. Kolgrillen blir såklart kvar, de har som sagt sina förtjänster och luktar ju så vansinnigt gott även om det inte ens tillagas något. En del brukar hävda att det bara är tändvätska, men jag föredrar skorstenständare och har aldrig tändvätska på oavsett.

Hur det än är med den saken så ser jag fram emot att grilla mer än vanligt denna sommar. Och då grillar jag ändå rätt ofta annars med. Nu hoppas jag bara att vädret blir bättre och att coronaskiten ger med sig så folk faktiskt vågar hälsa på en isolerad, lungsjuk stackare.

Gasolgrill införskaffad

En sådan här, fick det bli.

HQ