Svenska
Blog

Sämsta Animal Crossing-eventet någonsin

Skrivet av Jonas den 20 april 2020 kl 01:52

Jag älskar Animal Crossing och har så alltid gjort sedan jag spelade det till Gamecube. Det är söligt, omständligt och alldeles underbart. Sitter i timmar varje dag och svarvar matrjosjka-dockor till sambon, fångar syrsor att ge till den otacksamma ugglan på museet, planterar blåsippor runt knuten och investerar på tok för mycket pengar i rovor (en smutsig bransch!).

Mellan varven bryts allt av då något event drar igång. De flesta är inte särskilt minnesvärda eller ens överdrivet bra, men påsken 2020 kommer jag för evigt minnas. Det var det första eventet i Animal Crossing: New Horizon, och jag känner personligen flera stycken som rent av slutade spela på grund av eländet.

Av oklar anledning tyckte Nintendo att påsken behövde firas i två veckor av en uppenbart instabil och troligen psykotisk kanin. Sedan försökte de köra ägg ner i halsen på exakt alla genom att bara mata på. Det gick knappt att fånga en fjäril ens då det aldrig fanns plats att bära den eftersom fickorna var fulla av... ägg. Och det tog inte slut heller, de bara fortsatte välla på.

Det gick så långt att Nintendo tillfälligt drog ner på äggeländet efter klagomål i sociala medier. Men det räckte inte ens nästan, och det är egentligen först nu, en vecka efter att påsken slutat som jag återigen är sugen på att verkligen spendera tid med New Horizon igen (ett spel jag egentligen tycker är mästerligt). Jag hoppas innerligt att det bara var ett tondövt olycksfall i arbetet, för ett sämre första onlineevent eller Animal Crossing-händelse överhuvudtaget har jag nog aldrig sett.

Sämsta Animal Crossing-eventet någonsin

Stuff of nightmares (och ägg!).

HQ