Svenska
Blog

Nöjd med Disney+

Skrivet av Jonas den 21 september 2020 kl 01:40

Som så många andra skaffade jag Disney+ när Disney bullade upp med fina helårserbjudanden och har sedan den använt tjänsten dagligen. Och såhär en vecka senare, känner jag att jag har min åsikt ganska klar om den.

Disney+ är en kalastjänst jag absolut kan rekommendera, men jag tycker den ska ses som ett komplement till exempelvis Netflix. För medan det redan nu finns ett helt magnifikt arkiv (har avnjutit mästerliga Taran och den magiska kitteln, Pixar-kortisar, Willow och kollat diverse Star Wars), så är det främst ett arkiv. Det är många filmer och serier på gång, men inte tillräckligt många för att jag skulle kunna ersätta framför allt Netflix, och utbudet är ganska statiskt.

Dessutom fattar jag inte poängen med att helt artificiellt släppa Mandalorians första säsong med ett avsnitt i veckan. Stora delar av världen har ju redan fått se allt, det hade varit betydligt mer motiverat att agera schysst och ge fansen en laglig chans att kolla ikapp. Det känns som en tankevurpa hos Disney, som visar att de inte riktigt fattat det här med fanservice.

Runt knuten väntar massor av bra Marvel och Star Wars (Mandalorians andra säsong såklart, men även miniserien med Obi-Wan), och förhoppningsvis även material från Fox. Och det behövs, för det kommer gå ganska snabbt att bli mätt på utbudet annars, mer än som feelgood-tittande av favoriter samt såklart syssla för små barn.

Hade Disney+ kostar som exempelvis just Netflix, hade jag haft svårare att rekommendera. Då hade jag hellre betalat för några månader om året. Nu är det dock ungefär halva priset och som komplementtjänst tycker jag det är så in i bängen prisvärt.

Nöjd med Disney+

Vad tycker du om Disney+?

HQ