Svenska
Blog

Dagens dummaste uttalande

Skrivet av Jonas den 23 oktober 2020 kl 01:48

Jag gillar analytikern Michael Pachter, som generellt verkar väldigt sympatisk och ofta har intressanta åsikter. Många brukar inflika att han aldrig har rätt, men det är såklart felaktigt. Hur mycket rätt han har, går att diskutera, men det är ofta tankeväckande ändå.

Ibland blir det dock alldeles fruktansvärt skevt. Som idag. Pachter säger nämligen såhär till GamingBolt:

"I think the smart thing would be to get rid of the Switch console and only have the Switch Lite, get rid of the docking station, get rid of playing on the TV"

Jag fick faktiskt läsa om det en gång till för att se om jag fattat saken rätt. Japp, Pachter tycker alltså att Nintendo ska slopa den vanliga Switch och bara satsa på den bärbara Lite, möjligen med en Fire Stick-lösning för den som verkligen vill spela på TV:n. De flesta använder aldrig som Switch som hybrid, enligt Pachter, som slår fast att bara 20% av spelarna gör detta.

Blir rätt mållös och gjorde genast en egen statistiskt icke säkerställd enkät bland kollegor och vänner som visar att 100% av de Switch-ägare jag känner använder hybridkonsolen som en hybrid. Dessutom heter några av Switch mest sålda spel Mario Kart 8 Deluxe, Ring Fit Adventure, Super Mario Party och Super Smash Bros Ultimate. Förstnämnda är ett av de bästa spel som finns för lokal multiplayer, det andra funkar inte ens utan TV och det tredje spelet bygger uteslutande på lokal multiplayer och även det sista vinner på detta.

Han säger även att "Nintendo isn't that smart" när han förklarar varför de borde slopa hybridkonsolen. Jag gillar verkligen inte att vara otrevlig (och jag gillar som sagt Pachter), men det är det kommer till detta resonemang så är det sannerligen inte Nintendo som har problem med smartheten...

Dagens dummaste uttalande

Nintendos senaste bärbara spelenhet 3DS sålde långt under förväntan, men med hybridkonsolen Switch har de slagit alla rekord. Pachter tycker dock att de endast bör göra en bärbar version.

HQ