Svenska
Blog

Lovande svensk intervju-TV

Skrivet av Jonas den 11 februari 2021 kl 03:18

Det är en fröjd att kolla djupare intervjuer i framför allt brittisk och amerikansk TV (säkert i fler länder med, men där finns viss språkförbistring för mig). Programledarna har en tendens att vara otroligt pålästa och är inte ett dugg rädda att trampa den intervjuade på tårna, dessutom brukar de inte ge sig innan de faktiskt fått ett svar.

Svenska intervjuer är av ett helt annat snitt, det är generellt mys-TV, och det är väl okej när det är populärkultur, men när det kommer till makthavare tycket jag de ska grillas och att riktiga svar är något man kan förvänta sig. Här är vi generellt urusla. Utom Anders Holmberg på SVT, som senaste åren klivit upp och blivit en person som faktiskt vill ha svar och ganska dräpande kan säga till när det blir för slingrigt.

Därför var jag försiktigt positiv när han fick en egen show i SVT kallad 30 Minuter. Nu har det gått några avsnitt (du hittar dem på SVT Play) och jag är fortfarande försiktigt positiv. Holmberg är bättre än är alla andra svenskar på intervjuer, men han är ännu inte riktigt lika rakt på sak som man kan hitta internationellt, men jag tänker mig att det också kan bero på att Holmberg måste bli varm i kläderna och programmet sätta sig ordentligt.

Kort sagt känns det lovande och det här blir ett program jag kommer följa framledes.

Lovande svensk intervju-TV

Grillandet i 30 Minuter påminner om bra internationella intervjuer, och det är en komplimang som heter duga.

HQ